Siomax SPRL Târgu-Jiu, administrator judiciar al SC Termo Craiova

353

Consiliul Local Craiova a aprobat în şedinţa de joi desemnarea unui administrator special pentru SC Termo Craiova SRL, societatea de distribuţie a agentului termic în sistem centralizat din localitate, pentru care s-a deschis procedura insolvenţei. Dan Iulius Magla, desemnat administrator special, va avea o indemnizaţie la nivelul celei acordate viceprimarului.

Tribunalul Dolj a decis pe 18 martie a.c. deschiderea procedurii de insolvenţă pentru SC Termo Craiova SRL la cererea Complexului Energetic Oltenia, firma craioveană având datorii către furnizor de peste 50 milioane euro. Ca urmare a deschiderii procedurii de insolvenţă, firma SIOMAX SPRL din Târgu-Jiu a fost desemnată administrator judiciar al SC Termo Craiova SRL pe a cărei activitate o va supraveghea, acesteia nefiindu-i ridicat de către instanţă dreptul de a-şi administra activitatea, putând efectua în continuare plăţi către creditori. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat că municipalitatea nu intenţionează să mărească preţul gigacaloriei. “Sigur, în asociaţiile de proprietari unde sunt datorii mari, s-au luat nişte măsuri, s-a întrerupt furnizarea agentului termic. Este normal să se întâmple aşa. Dar varianta pe care eu o văd în viitor pentru distribuţia agentului termic în Craiova este înfiinţarea unei societăţi împreună cu Complexul Energetic Oltenia, care să funcţioneze”, a spus Olguţa Vasilescu.
Potrivit primarului Craiovei, acest lucru nu s-a putut realiza, deoarece Fondul Proprietatea, care are drept de veto, s-a opus.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here