Singurul securist din Gorj care a candidat la locale, ales al PPDD

412

Partidul lui Dan Diaconescu de la Gorj a defilat la alegerile locale din vara acestui an cu un fost colaborator al Securităţii, verificat şi demonstrat astfel de către CNSAS. Este vorba despre Nicolae Medrega, în prezent consilier local al PPDD la Bumbeşti-Jiu, până în vara acestui an, fost consilier democrat-liberal. Medrega se află pe lista celor 11 candidaţi la nivel naţional care, deşi au făcut poliţie politică, au intrat în competiţia electorală pentru o funcţie publică.

În Consiliul Local din Bumbeşti-Jiu activează singurul fost colaborator dovedit al Securităţii care a intrat în competiţia electorală din vară, la nivelul judeţului Gorj. Acesta este ales al PPDD, fiind consilier local, aflat la un nou mandat, asta după ce până în vara acestui an era membru şi ales al PDL. Medrega a consemnat însă în declaraţia depusă la dosarul de candidatură că a făcut poliţie politică, lucru pe care nici nu putea să îl ascundă, atâta timp cât într-un Monitor Oficial din 2001, numele acestuia apare într-un tabel al celor depistaţi de Consiliul Naţional de Studiere a Arhivei Securităţii(CNSAS) că au desfăşurat activităţi de poliţie politică. Cu toate acestea a considerat moral să candideze pentru fotoliul de primar al localităţii Bumbeşti-Jiu.

Nu este interzisă candidatura
Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii informează astfel că în urma verificărilor făcute în rândul candidaţilor în alegerile locale au identificat 11 persoane care au lucrat cu fosta Securitate sau au colaborat cu aceasta. CNSAS precizează că situaţia acestora este atestată de hotărâri judecătoreşti irevocabile sau de deciziile definitive ale acestora. CNSAS nu a putut împiedica însă candidatura celor 11, cum nu au putut să o facă nici autorităţile locale sau judeţene unde cei 11 au candidat. Nu a putut să îl oprească pe Medrega nici primarul în exerciţiu al localităţii Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru, care a declarat că legea electorală nu i-a interzis membrului PPDD să candideze, motiv pentru care nici el nu putea să îl stopeze din demersul său. “Ar fi trebui moral să se retragă din viaţa politică, dar cum legea nu interzice, iar moral nu poate fi pedepsit, Nicolae Medrega a candidat fiind ales consilier local în ciuda faptului că este un dovedit colaborator al Securităţii”, a precizat primarul din Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru, în momentul în care a fost întrebat dacă, consilierul PPDD se află în ilegalitate sau nu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here