Sinecurist la CEO, impus pe filieră politică de la vârful Ministerului Energiei

688

•Horcea, din rezerva de cadre a ALDE, la șefia unui departament din companie, după ce a bătut palma cu miniștri Petcu și Tudorache
Deși afirmă public, ori de câte ori are ocazia, că este promotorul ideii organizării concursurilor în cadrul Complexului Energetic Oltenia pentru ca funcțiile de conducere să fie ocupate pe criterii exclusiv profesionale, președintele Directoratului, Sorinel Boza, se vede obligat să numească niște politruci ca șefi în companie, la recomandarea miniștrilor cu carnet de partid care conduc Ministerul Energiei. Potrivit unor surse din cadrul CEO, locul rămas vacant, la șefia Departamentului Administrativ-Servicii, după ce Ion Rușeț, cel care a ocupat această funcție, a fost trecut pe postul de consilier personal al lui Boza, va fi ocupat de Daniel Horcea, un tânăr din rezerva de cadre a ALDE, care s-a întreținut amical cu ministrul Energiei, Toma Petcu, și cu secretarul de stat Robert Tudorache, la recenta vizită a acestora în Gorj.

Bătălie mare în CEO pentru postul de șef al Departamentului Administrativ-Servicii, lăsat liber de Ion Rușeț. Cu toate că a declarat public că nu e hotărât, încă, ce să facă cu această structură a companiei, în sensul că exista intenția s-o desființeze, sau să rămână funcțională ca serviciu, directorul Sorin Boza a găsit soluția: îl va numi în această funcție pe Daniel Horcea, membru cu expunere al ALDE Gorj. Daniel Horcea este angajat al CEO, face parte din organismele de conducere ale organizației județene a ALDE, a candidat, fără succes, pentru postul de primar la Bălești și a fost gazda ospitalieră a șefilor din Ministerul Energiei care au venit în Gorj, la finele lunii trecute, în campania electorală pentru alegerile parțiale de la Telești. Vizita ministrului Toma Petcu și a secretarului de stat Robert Iulian Tudorache a fost un bun prilej pentru Horcea să-și aranjeze promovarea în CEO.La ultima apariție publică, Sorinel Boza nu a infirmat numirea lui Horcea, ci s-a limitat să întrebe care ar fi problema dacă activistul ALDE ar fi promovat în funcția de șef de departament în cadrul companiei. ”Și care ar fi problema? Când voi face numirea o să vedeți. Nici nu știu dacă e politician domnul Horcea. Face politică?”, a spus Boza. Daniel Horcea apare în fotografii, pe ulițele de la Telești, cu ambii oficiali din Ministerul Energiei și, dincolo de acele imagini, sursele citate spun că acesta a găsit susținerea necesară la ministrul Toma Petcu pentru accederea în funcția mult râvnită din cadrul CEO.

Alte promovări pe relația ALDE
O funcție mult mai importantă în CEO, aceea de director al Direcției Energie, e ocupată de la începutul acestui an de către Cătălin Liviu Stănculescu, promovat tot pe filiera politică a ALDE. Soția sa, Anișoara Stănculescu, este vicepreședinte al ALDE Dolj și a candidat pentru postul de primar al municipiului Craiova la alegerile parțiale din vara acestui an, iar de aproximativ un an este președintele Organizației Municipale ALDE Craiova. Un alt personaj impus politic în structurile CEO a fost chiar șeful campaniei electorale a Anișoarei Stănculescu, Cosmin Gagiu, impus expert în comunicare în cadrul companiei, la o lună după alegeri. Trebuie spus că cei doi au fost impuși la CEO pe relația de influență Ion Cupă, deputat ALDE Dolj, Daniel Chitoiu, secretar general ALDE, Ministerul Energiei.
George Constantin

5 COMENTARII

  1. Horcea Daniel este un tanar foarte capabil si poate conduce destinele acestui departament si nu vad altul din CEO sa poata ocupa acest post si la organizarea concursului tot el va reusi sa ocupe postul

  2. Cati din conducerea CEO au coloana vertebrala ? Toti sunt rame supuse intereselor personale si nu-i intereseaza ce se intampal cu societatea. Din pacate acelasi lucru si pentru reprezentantii salariatilor!

  3. Eiiii, tocmai acum cand isi facea si el brutaria lui ????? ANUNȚ PUBLIC

    SC DAHGOOD SRL, prin Horcea Daniel, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ,,Construire brutărie”, propus a fi amplasată în comuna Băleşti, sat Băleşti, nr. 327, jud. Gorj.

    Informații privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Gorj din municipiul Tg-Jiu, str. Unirii, nr.76, județul Gorj și la sediul SC DAHGOOD SRL în sat Băleşti, comuna Băleşti, nr. 278, jud. Gorj, în zilele de luni-vineri între orele 9-14.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here