Sindicatul SĂNĂTATEA recalifică persoane, pe fonduri europene

171

IMG_0493Datorită unui proiect european câştigat de Sindicatul SĂNĂTATEA Gorj, 100 de persoane vor fi calificate sau recalificate în urma participării la cursurile cuprinse organizate. Valoarea proiectului este de 1.279.258,24 lei, fonduri europene, 2% din această sumă fiind contribuţia Sindicatului SĂNĂTATEA Gorj.

Proiectul „Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe o piaţă a muncii în continuă schimbare” a fost lansat ieri, la Târgu-Jiu. Prezenţi la eveniment au fost manageri şi reprezentanţi ai spitalelor, dar şi Ion Măruţă, liderul Sindicatului SĂNĂTATEA Gorj, managerul de proiect, Ion Ciochină, precum şi directorii firmelor partenere. Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului SĂNĂTATEA Gorj, a precizat că „implementarea acestui proiect de către organizaţia noastră reprezintă un răspuns la respectarea Strategiei Europene de Ocupare şi a Liniilor Directoare Integrate pentru Creşterea economică şi Ocupare, precum şi la planul de acţiune european privind mobilitatea locurilor de muncă (2007-2010), oferind posibilitatea formării profesionale continue a angajaţilor din diverse domenii de activitate prin participarea la cursuri de calificare şi recalificare, validate prin certificate de calificare recunoscute la nivel naţional sau european, în funcţie de meserii, asigurând creşterea competitivităţii şi facilitarea integrării sociale în concordanţă cu aspiraţiile profesionale şi cu necesităţile pieţei muncii”.

150 de angajaţi, orientaţi şi consiliaţi în carieră

Ion Ciochina manager proiectPrin implementarea proiectului „Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe o piaţă a muncii în continuă schimbare” se urmăreşte orientarea şi consilierea în carieră a unui grup ţintă de 150 de angajaţi (din care minim 60 de femei), selectaţi din sectorul medico-sanitar la nivel de judeţ. Dintre aceştia, potrivit lui Ion Ciochină, manager de proiect, 100 de persoane – din care minim 40 de femei vor participa la cursuri de calificare sau recalificare organizate de Ion Marutafurnizori parteneri autorizaţi de către CNFPA. În cadrul acestui proiect vor fi sprijiniţi mai ales angajaţii necalificaţi, cu un nivel scăzut de calificare sau cu calificări redundante pe piaţa muncii, o măsură pentru stimularea implicării şi menţinerii acestora la cursurile de formare profesională fiind acordarea de subvenţii în momentul absolvirii cursurilor şi obţinerii certificatelor de calificare.

Meseriile disponibile pentru recalificare

Potrivit lui Ion Ciochină, managerul de proiect, „cei 100 de angajaţi, din care minim 40 de femei, vor fi calificaţi în următoarele meserii: operator introducere şi validare date – 60 de persoane; frizer – coafor – manichiurist – pedichiurist – 20 de persoane; îngrijitor / îngrijitoare bătrâni la domiciliu – 20 de persoane. Aceste meserii au fost alese în urma unor sondaje la nivelul angajaţilor. Ei au preferat calificarea în meserii care le dezvoltă orizontul profesional şi le sunt absolut necesare la locul de muncă.

Cursuri adresate tuturor angajaţilor

Cursurile de formare profesională organizate în cadrul proiectului lansat de Sindicatul SĂNĂTATEA Gorj se adresează tuturor angajaţilor. În contextul crizei economico-sociale existente la nivel mondial, resimţite acut în plan naţional, participarea la programe de orientare şi consiliere în carieră şi la cursurile de calificare / recalificare oferă angajaţilor alternativa viabilă la riscul crescut de a fi şomeri. Implementarea proiectului „Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe o piaţă a muncii în continuă schimbare” va promova activitatea de învăţare şi calificare a persoanelor din grupul ţintă, atât în direcţia calificării / recalificării, cât şi în direcţia oportunităţii reconversiei profesionale. Grupul ţintă al acestui proiect îl reprezintă persoanele angajate din sectorul medico-sanitar la nivelul judeţului Gorj. Partenerii Sindicatului SĂNĂTATEA sunt Centrul de Calcul SA, SC Paidea SRL şi SC Anrara Consult SRL.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here