Sindicatul Renașterea din FNME a cerut CEO modificarea formulei de calcul a cotizației sindicale! Solidaritatea 2013 nu a fost de acord

1134

În decembrie, Sindicatul Renașterea de la Cariera Jilț Sud a cerut administrației CEO, printr-o adresă, să modifice formula de calcul a cotizației sindicale pentru membrii, dorind o dublare a banilor opriți pe ștat de la cei care fac parte din organizația sindicală. Conducerea CEO a aprobat solicitarea, respectând normele legale, însă a aplicat noua formulă de calcul pentru toate sindicatele din companie. Singurul sindicat care a fost astfel împotriva dublării cotizației sindicale a fost Nicu Bunoaica, lider de sindicat de la Cariera Lupoaia.

Acesta a cerut administrației, printr-o adresă și o hotărâre luată la nivel sindical, ca formula aplicată la cererea Renașterea să nu se mai aplice, cel puțin la organizația sa sindicală. Bunoaica a propus, în schimb, ca valoarea cotizației pentru membrii de sindicat, oprită lunar din salariu, să fie o sumă fixă de 18 lei. Sindicatul Solidaritatea 2013 este obligat să impună acest lucru și în statutul sindicatului. Până la modificarea din statutul organizației, Bunoaica a cerut administrației să aplice ca formulă de calcul oprirea a 1 la sută din salariul de încadrare, lunar, pentru membri săi de sindicat. Liderul susține că suma nu va depăși lunar astfel 20 de lei pentru fiecare membru. Măsura a fost luată pentru că membrii acestui sindicat au fost nemulțumiți. ,,Ne-am trezit pe fișa de lichidare a lunii decembrie cu o cotizație dublă la sindicat. Atât eu, cât și membrii din sindicat am fost nemulțumiți și nu am înțeles modificarea asta pentru că nu am fost informați. Din acest motiv am cerut să se revină la vechea formulă, ori să se oprească 18 lei la fiecare membru lunar. Ultima variantă a fost unu la sută din salariul de încadrare a fiecărui angajat, fapt care va fi luat în calcul de administrație cel puțin la sindicatul meu. Nu mă interesează cum se calculează cotizația sindicală la restul sindicatelor din CEO”, a spus Nicu Bunoaica. Sindicatul Solidaritatea 2013 numără în jur de 250 de membri.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here