Sindicatul lui Golea, la judecată cu Pandurii pentru 400 de milioane de lei

375

Reprezentanţii Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu-Jiu au acţionat în judecată, la începutul acestei luni, Sindicatul Liber Minerul EMC Rovinari, condus de liderul Marin Golea. Totul, urmare a unor datorii pe care sindicatul lui Golea le-ar fi acumulat la CS Pandurii, asta pe baza nechitării, timp de câteva luni, a chiriei pentru maşinile ce au fost predate de sindicat clubului, la începutul acestui an. Golea suţine că nu a achitat cu bună ştiinţă chiria la Pandurii deoarece, în opinia sa, clubul trebuia să-i pună la dispoziţie un autoturism, în timp ce reprezentaţii legali ai asociaţiei sportive nu stau la discuţii şi cer, în instanţă, debitorului, banii datoraţi.

Noua conducere de la Pandurii demonstrează că nu ţine cont de nimic când vine vorba de recuperarea banilor clubului, pe contractele încheiate cu asociaţia sportivă. Dovadă că la Pandurii nu se face rabat de nimeni şi de nimic când e vorba de datorii, este că în judecată a fost dat, pe 5 mai, chiar sindicatul lui Marin Golea, deşi liderul este membru în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Pandurii. Prunariu a probat chemarea în judecată a Sindicatului Liber Minerul EMC Rovinari după ce a constatat, în acte, că organizaţia sindicală nu şi-ar mai fi plătit, din octombrie, chiria pe una dintre maşinile luate de la clubul sportiv. Golea susţine că a refuzat să mai plătească chiria, deoarece ar fi achitat deja una dintre cele două maşini, iar clubul avea obligaţia să-i dea o maşină pentru utilizare, lucru care nu l-a făcut. La începutul acestui an, Sindicatul Liber Minerul a restituit clubului de fotbal ambele Dacii pe care le-a folosit pe baza unor contracte de închiriere. Cu toate acestea, datoria a rămas, iar acum sindicatul a fost chemat la instanţă pentru a le achita.

deschidereMarin Golea vrea “mediere” pe 17 mai
Golea suţine însă că a fost anunţat de acţiunea Pandurii la instanţă, dar nu şi de valoarea totală a datoriei pe care trebuie să o achite clubului. “Nu am fost somaţi să plătim banii. Aşa că nici nu ştiu despre ce sumă este vorba. Eu am cerut însă celor de la Pandurii să ne întâlnim pe 17 mai să discutăm şi să rezolvăm problema datoriei, pe cale amiabilă”, spune, împăciuitor, Golea.
Mihai Prunariu, preşedintele CS Pandurii Lignitul, spune însă că acţiunea în instanţă împotriva Sindicatului Liber Minerul va continua, asta deoarece banii datoraţi de sindicatul respectiv, în jur de 400 de milioane de lei vechi, trebuie recuperaţi. “Nu putem vorbi de împăcare aici sau de discuţii. Banii trebuie achitaţi şi cam atât. La baza trimiterii în judecată stă un contract care nu a fost respectat de acest sindicat”, explică Prunariu care nu pare dispus la nicio mediere cu Golea.

Maşinile Pandurii, recuperate
Efectele schimbării la vârful CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu se văd cu ochiul liber şi asta în scurtul timp de când clubul îl are ca preşedinte pe Mihai Prunariu. Problema maşinilor clubului a fost aproape rezolvată, ca şi auditul care va scoate la iveală toate neregulile făcute de fosta echipă de conducere a clubului.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here