Sindicatul lui Bădița, rupt în două: Peste 150 de membri ai Sindicatului Liber Lupoaia au trecut la sindicatul lui Bunoaica

349

Câștigarea alegerilor interne, săptămâma trecută, de către liderul sindical Nicolae Bădița, a provocat o ruptură importantă în organizația reprezentativă și majoritară de la Cariera Lupoaia. Peste 150 de membri sindicali s-au dovedit nemulțumiți de rezultatul alegerilor, motiv pentru care minerii au semnat deja, în doar câteva zile, adeziuni către Sindicatul Solidaritatea 2013, condus de către Nicu Bunoaica.  Printre noii veniți se numără și contracandidatul lui Bădița, Gabi Vilă, care a obținut 179 de voturi la scrutinul de marțea trecută, dar și Ioan Feurdean, fostul secretar general al FNME. Noul val este compus și din importanți angajați TESA ai acestei unități miniere, ingineri și maiștri. Până în prezent, Sindicatul Solidaritatea 2013 numără astfel peste 300 de salariați ai unității miniere și este la un pas să obțină majoritatea în carieră.

Nicu Bunoaica a recepționat până în prezent peste 150 de adeziuni de la foști membri ai sindicatului lui Bădița, valul de nou veniți fiind destul de ridicat. Liderul sindical anunță că noile adeziuni vor fi înscrise însă la Complexul Energetic Oltenia în ianuarie, după o Conferință Sindicală în care se va reorganiza Sindicatul Solidaritatea 2013, urmând să fie stabilit noul executiv al sindicatului, dar și Consiliul de Coordonare al organizației. În conducere se vor regăsi, cu siguranță, Gabi Vilă, dar și Feurdean, însă și alte persoane foarte cunoscute în carieră. “Îmi doresc ca membri din conducere să fie aleși de colegii lor. Mă bucur pentru că angajații carierei au realizat pericolul care urmează și au stabilit să ni se alăture în lupta pentru drepturile lor și pentru un contract colectiv de muncă care să le respecte dorințele. Noii veniți, dar și cei care mi-au fost alături de la început știu că eu nu m-am dat în lături de la a protesta împotriva abuzurilor administrației, ale colegilor lideri sindicali și că nu am acceptat compromisurile care mi-au fost oferite de administrația CEO, pentru a-i trăda pe oameni. Angajații de la Lupoaia știu că eu nu am clasa de salarizare aproape maximă cât are Bădița, adică un salariu de 7000 de lei lunar, deși mi s-a oferit și mie o creștere salarială substanțială. Eu nu am acceptat nici excursii în străinătate pentru un așa-zis schimb de experiență cu sindicate din Franța, vacanțe plătite de CEO, ci am preferat doar să le fie bine colegilor mei. M-am bătut și mă voi bate, în continuare, pentru drepturile salariale și pentru ca și cele avute să nu fie pierdute”, a spus Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013.

Majoritar anul viitor!
Președintele sindical susține că vrea să intre titular în comisia de negociere a CCM și nu înlocuitor cum își doresc alți lideri sindicali. Bunoaica este convins că va obține majoritate sindicală la Lupoaia, având astfel un cuvânt de spus la negocierile care vor începe în februarie la CE Oltenia. În ceea ce îl privește pe Bădița, realegerea sa în funcție pentru încă 5 ani de zile s-a făcut cu ajutorul TESA, spune Bunoaica, deoarece aceasta le-ar fi promis respectivilor că le va menține locurile de muncă, deși promisiunea contravine anunțului administrației și al ministrului Energiei, care nu se ferește să spună că TESA din CEO va fi restructurată iar în 2018.“Bădița îi va lăsa pe toți în voia sorții așa cum a făcut-o de fiecare dată și își va lua concediu când se vor face listele cu disponibilizări. Din punctul meu de vedere TESA productivă, adică din producție, își face datoria, ca și cei de la unitățile miniere, dar TESA de la executiv este numeroasă, stufoasă chiar, și ar necesita restructurări ori chiar trimiterea lor în producție, loc în care personalul este deficitar”, a completat liderul Solidaritatea 2013.

Bădița electrician sau jurist?!
Sindicatul Liber Cariera Lupoaia a avut la alegeri 610 membri, dar la scrutinul intern nu au votat toți. Sindicatul numără acum puțin peste 450 de membri, iar Solidaritatea 2013 peste 300. Pierderea majorității de către Bădița, la Lupoaia, va afecta și serviciul actual al liderului sindical, actual inspector social, acesta putând fi trimis oricând în producție. Să nu uităm că înainte de a deveni jurist școlit la Herculane, trimis de Condescu, Bădița a fost simplu electrician la Lupoaia.
ANAMARIA STOICA

2 COMENTARII

  1. Bunoaica isi face iluzii,nimeni nu e atat de prost incat sa se duca langa el,deci nici Vila si nici cei ce l au votat in alegerile corect,democratice de la Lupoaia ,coeficientul oamenilor muncii din Cariera Lupoaia este mult peste cel al lui Bunoaica ,iar daca tatal lui sindical,Cretan, regreta ca l a bagat in sindicate,…..,no comment,eu cred ca Vila e suficient de atent in a si pierde din imagine stand langa Bunoaica,cel putin Vila a participat la alegeri si a avut peste170 de voturi dar Bunoaica s a autointitulat lider,el neparticipand niciodata la alegeri democratice,corect ar fi ca in Lupoaia sa dispara sindicatul surogat al lui Bunoaica iar Badita sa fie mai des tras de maneca in sala de apel ptr problemele curente ce i revin prin fisa postului,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here