Sindicatul “Lignitul” Oltenia: Convocarea sindicatelor la Minprest, inutilă

457

Reprezentanții sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia au fost convocați, astăzi, la sediul societății Minprest Serv Rovinari pentru a participa la consultările necesare în vederea concedierilor colective. Invitațiile transmise pe faxurile organizațiilor sindicale nu au fost completate și cu o documentație de rigoare, reclamă reprezentanții Sindicatului “Lignitul” Oltenia, care i-au transmis, rapid, societății organizatoare, nemulțumirile lor.

Printre altele, sindicatul condus de către Constantin Crețan solicită informații legate de numărul efectiv de angajaţi pe care Minprest intenţionează să îi concedieze, pe structuri de personal, Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al societăţii pe anul 2016, organigrama societății și statul de funcții, fondul de salarii pe acest an, personalul angajat din octombrie până în martie în structura societății și dacă respectivii au dat concurs pe posturi. De asemenea, s-a mai cerut hotărârea Consiliului de Administraţie prin care a fost avizată efectuarea de concedieri colective şi a solicitat Adunării Generale a Acţionarilor aprobarea, dar și hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor prin care a aprobat efectuarea de concedieri colective.
“Întâlnirea din data de 14 martie 2016 ora 10,00, fiind făcută fără a deţine informaţiile de mai sus, considerăm că este inutilă şi suntem în imposibilitatea de a veni cu propuneri concrete de evitare a concedierilor sau a numărului de salariaţi ce urmează a fi concediaţi. Considerăm că este legal şi omenesc ca la această întâlnire să ne prezentaţi materialele solicitate şi să ne acordaţi un termen de 7 zile pentru analiză şi propuneri concrete”, au transmis cei de la “Lignitul” Oltenia. Consultarea cu privire la “metodele şi mijloacele de evitare a concedierilor colective sau a numărului de salariaţi care vor fi concediaţi” a fost programată pentru astăzi la ora 10.00.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. maik….o sa plece in masa…iti pui intrebarea oare toate fufele pleaca de la Rosiuta si Lupoaia….?sau alea care stau cu luleaua in gura au dat examen…pe la amantii lor ca sa aibe si ele un loc asigurat?,,,Oare sefutzele care au si ele tot un liceeu…nu pleac..ca si-asa stau degeaba?Georgi…nu se ocupa un pic si de sefutze…ca stau claie in birou cu cafele si tigari si se plimba prin mall la Tg Jiu…Ordine si disciplina faceti la Minprest…daca toti dati oameni afara!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here