Sindicatul „Sănătatea” solicită consilierilor judeţeni să nu voteze externalizarea bucătăriei SJU

141

Conducerea Sindicatului „Sănătatea” Gorj, prin preşedintele Ion Măruţă, solicită consilierilor judeţeni să nu voteze proiectul de hotărâre privind avizarea procedurii de externalizarea serviciilor nemedicale de preparare şi distribuire a hranei pentru bolnavii internaţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Acest proiect este supus la vot în şedinţa Consiliului Judeţean de vineri, 27 iulie.

La începutul acestui an, Sindicatul „Sănătatea” Gorj, condus de Ion Măruţă, sărea în apărarea celor 19 persoane care deservesc bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi care se temeau că şi-ar putea pierde locurile de muncă dacă hrana va fi preparată şi distribuită de o firmă privată. Măruţă a transmis adrese conducerii unităţii spitaliceşti şi Consiliului Judeţean Gorj prin care solicita să fie luate măsurile necesare astfel încât nimeni să nu-şi piardă locul de muncă. Eforturile sale au dat roade, reprezentanţii SJU promiţând că nimeni nu va fi dat afară după externalizarea serviciilor de preparare şi distribuire a hranei pentru bolnavii internaţi în acest spital.

Externalizarea serviciilor de bucătărie, supusă la vot
În şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi se supune la vot proiectul de hotărâre privind avizarea procedurii de externalizarea serviciilor nemedicale de preparare şi distribuire a hranei pentru bolnavii internaţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Tot pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi se regăseşte şi proiectul privind aprobarea exercitării conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu de către o persoană juridică selecţionată prin licitaţie publică. În aceste condiţii, chiar dacă actualul manager interimar al SJU Târgu-Jiu, dăduse garanţii că nimeni nu-şi va pierde locul de muncă în urma externalizării serviciilor de preparare şi distribuire a hranei, decizia finală în acest sens revine viitorului manager. „Noi am propus să nu-şi piardă nimeni locul de muncă. Acum, managerul privat va decide dacă păstrează personalul actual sau nu”, a precizat Vasile Stănculete, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Măruţă: „Solicit consilierilor judeţeni să nu voteze proiectul!”
Cele 19 persoane care deservesc bucătăria SJU, la ora actuală, sunt membre ale Sindicatului „Sănătatea” Gorj. Ion Măruţă, preşedintele acestui sindicat face un apel către consilierii judeţeni să nu aprobe proiectul privind avizarea procedurii de externalizarea serviciilor nemedicale de preparare şi distribuire a hranei pentru bolnavii internaţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. „Consider acest proiect inoportun, având în vedere că se externalizează şi managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi aş considera normal ca noul manager să decidă în privinţa externalizării sau păstrării anumitor activităţi. Pe această cale solicit consilierilor judeţeni, luând în considerare şi importanţa socială a acestei hotărâri, întrucât există posibilitatea ca 19 persoane să-şi piardă locurile de muncă, să nu aprobe discutarea acestei hotărâri. Eu consider că activitatea de preparare a hranei reprezintă o activitate strategică în actul medical şi bugetul de cheltuieli al spitalului. Având în vedere faptul că hrana alături de medicamentaţie reprezintă principalul factor în tratarea bolnavilor, modul în care va fi administrată această activitate să fie absolut atributul viitorului manager”, a declarat Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here