Sindicatul „Sănătatea” plăteşte asigurările de malpraxis membrilor săi

167

De doi ani de zile, conducerea Sindicatului „Sănătatea” Gorj plăteşte mii de euro pentru poliţele asigurărilor de malpraxis ale membrilor săi. Potrivit oficialilor Ministerului Sănătăţii în următoarele zile va intra în dezbatere publică un proiect de act normativ privind aceste asigurări. Preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj spune că va rămâne alături de membri săi.

O nouă lege a malpraxisului va fi supusă dezbaterii publice. Reprezentanţii MS susţin că „prevede mai multe aspecte care să faciliteze modul în care se rezolvă litigiul sau acuzaţia de malpraxis şi să se plătească celui care a păţit sau a fost victima unui caz de malpraxis. Ce punem în lege este ca cei care asigură, totuşi, să şi plătească atunci când e realmente un caz de malpraxis. Dacă cel care reclamă nu ajunge la o înţelegere cu asiguratorul (…) atunci în a doua etapă se poate merge la instanţă”.
Măruţă: „Rămân aproape de oameni”
La fel ca şi în anii trecuţi, Sindicatul “Sănătatea” Gorj dovedeşte că este alături de membrii săi. Astfel, pentru anul 2013 asigurările de malpraxis ale medicilor şi asistenţilor medicali care fac parte din această organizaţie sindicală sunt plătite integral de sindicat. “În ideea diversificării serviciilor acordate membrilor noştri, Sindicatul “Sănătatea” Gorj a încheiat de malpraxis a personalului medical şi al personalului sanitar cu studii medii şi superioare. Sindicatul a suportat în integralitate contravaloarea poliţelor de asigurare”, a confirmat Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului “Sănătatea” Gorj.
Cât priveşte sumele pe care le-a plătit sindicatul pentru asigurările de malpraxis, Măruţă spune că „este vorba despre 2.000 – 2.500 de euro pe an”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here