Sindicatul “Sănătatea” şi Centrul de Calcul demarează proiectul european de recalificare profesională

119

IMG_0462Un număr de 25 de membri ai Sindicatului „Sănătatea” Gorj vor începe, în curând, cursurile de recalificare profesională, în cadrul proiectului „Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe o piaţă a muncii în continuă schimbare”.

Valoarea proiectului este de 1.279.258,24 lei, fonduri europene, 2% din această sumă fiind contribuţia Sindicatului SĂNĂTATEA Gorj. Centrul de Calcul Târgu-Jiu este partener în acest proiect şi recalifică sindicaliştii în meseria de operator – calculator introducere şi validare date.

Prin proiectul european al Sindicatului „Sănătatea” Gorj se oferă posibilitatea formării profesionale continue a angajaţilor din diverse domenii de activitate prin participarea la cursuri de calificare şi recalificare, validate prin certificate de calificare recunoscute la nivel naţional sau european, în funcţie de meserii, asigurând creşterea competitivităţii şi facilitarea integrării sociale în concordanţă cu aspiraţiile profesionale şi cu necesităţile pieţei muncii. Prin implementarea proiectului „Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe o piaţă a muncii în continuă schimbare” se urmăreşte orientarea şi consilierea în carieră a unui grup ţintă de 150 de angajaţi (din care minim 60 de femei), selectaţi din sectorul medico-sanitar la nivel de judeţ. Dintre aceştia, potrivit lui Ion Ciochină, manager de proiect, 100 de persoane – din care minim 40 de femei vor participa la cursuri de calificare sau recalificare organizate de furnizori parteneri autorizaţi de către CNFPA. În cadrul acestui proiect vor fi sprijiniţi mai ales angajaţii necalificaţi, cu un nivel scăzut de calificare sau cu calificări redundante pe piaţa muncii, o măsură pentru stimularea implicării şi menţinerii acestora la cursurile de formare profesională fiind acordarea de subvenţii în momentul absolvirii cursurilor şi obţinerii certificatelor de calificare.

Prima grupă, pregătită pentru începerea cursurilor

Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj a spus că prima serie de cursanţi va începe orele, în următoarea perioadă. “Până la sfârşitul lunii septembrie, prima serie, de 25 de cursanţi, începe cursurile pentru calificarea în meseria de operator-calculator introducere şi validare date. Cursurile se desfăşoară la sediul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, în parteneriat cu Centrul de Calcul Târgu-Jiu”, a precizat Ion Măruţă, liderul Sindicatului „Sănătatea” Gorj. Cursurile de formare profesională organizate în cadrul proiectului lansat de Sindicatul SĂNĂTATEA Gorj se adresează tuturor angajaţilor. În contextul crizei economico-sociale existente la nivel mondial, resimţite acut în plan naţional, participarea la programe de orientare şi consiliere în carieră şi la cursurile de calificare / recalificare oferă angajaţilor alternativa viabilă la riscul crescut de a fi şomeri. Implementarea proiectului „Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe o piaţă a muncii în continuă schimbare” va promova activitatea de învăţare şi calificare a persoanelor din grupul ţintă, atât în direcţia calificării / recalificării, cât şi în direcţia oportunităţii reconversiei profesionale. Grupul ţintă al acestui proiect îl reprezintă persoanele angajate din sectorul medico-sanitar la nivelul judeţului Gorj. Potrivit lui Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj, în perioada următoare vor începe cursurile şi celelalte serii.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here