Sindicatele din sănătate se pregătesc de proteste

891

Federaţia Sanitas va organiza un miting de protest pe 15 iunie, unde şi-au anunţat participarea peste 10.000 de membri de sindicat din toată ţara, pe fondul nemulţumirilor privind probleme de natură salarială cu care se confruntă, în prezent, angajaţii din Sănătate şi Asistenţă socială.

Revendicările Federaţiei SANITAS sunt:
1. Aplicarea corectă și în totalitate a prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru toate drepturile salariale cuvenite angajaților din Sănătate și din Asistență socială: creșterea salariilor de bază, aplicarea sporurilor și plata gărzilor la salariul de bază aflat în plată etc.;
2. Asigurarea finanțării voucherelor de vacanță de la bugetul de stat, pentru angajații din Sănătate;
3. Eliminarea din Legea-cadru nr. 153/2017 a plafonului de 30% care limitează acordarea sporurilor, compensațiilor, primelor, indemnizațiilor și a altor drepturi salariale pentru angajații din Sănătate și Asistență socială;
4. Rediscutarea cu partenerii sociali a obiectivelor asumate de autorități prin PNRR în ceea ce privește buna guvernanță în sectorul public, cel puțin cele referitoare la principiile care vor sta la baza reformei sistemului public de salarizare.
Locul de desfăşurare a mitingului şi intervalul orar vor fi comunicate după parcurgerea tuturor procedurilor legale de notificare a autorităţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here