Sindicat din CE Oltenia, împotriva unei petiții. 100% energie verde până în 2040!

543

„Mâine se decide azi” este numele unei petiții lansate de mai multe organizații neguvernamentale, care cer statului să consulte societatea civilă când ia măsuri de repornire a activității în mai multe domenii, după criza COVID-19. Printre inițiatorii petiției se numără și ONG-ul de mediu Greenpeace, cel care militează de ani buni pentru închiderea energiei pe cărbune.
Petiția prevede, între altele, ca energia verde să fie la baza redresării economice, prin „trecerea către 100% energie verde până cel mai târziu în 2040”.
Pentru asta, Greenpeace are nevoie și de sprijinul confederațiilor sindicale. Iar printre organizațiile care ar fi contribuit la redactarea petiției s-ar număra și Cartel Alfa, fapt ce a atras atenția sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia.
Federaţia Naţională Mine Energie, membru fondator al CNS „Cartel ALFA”, este împotriva semnării petiţiei mainesedecideazi.ro, iniţiată de Greenpeace România.
„Greenpeace-ul, în stilul caracteristic de manipulator, încearcă să atragă, prin semnarea acestei petiții, diverse organizații, instituții și diverși oameni cu notorietate din România și în demersul ăsta ar dori să atragă și Cartel Alfa. Pentru asta am adus la cunoștința conducerii Cartel Alfa ce se întâmplă cu această organizație de mediu care este foarte vocală aici la noi, într-un stat sărac, și nu e vocală acolo unde se poluează mai mult decât la noi”, susține Dumitru Pîrvulescu, președintele FNME.
Mai mult, liderul de sindicat spune că România are în prezent emisii de CO2 la jumătate faţă de 1990. „Consecinţa politicilor legate de reducerea GES (gaze cu efect de seră) mai accelerată decât în celelalte state a dus la falimentarea industriei din România. De ce Greenpeace, cu sediul principal în Amsterdam, Olanda, nu este atât de radicală acolo sau în Germania, ci este aici, în România? (…) Nu suntem de acord să fim asociaţi cu o organizaţie care, prin lobby-ul făcut la nivel naţional şi european, a dus la pierderea a zeci de mii de locuri de muncă în sectoarele de activitate unde avem sindicate”, este mesajul tranșant al FNME.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here