Sindicalistul Torop, la întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Muncii

165

Astăzi are loc o întâlnire între sindicaliştii Federaţiei Sanitas din România şi reprezentanţii Ministerului Muncii pentru a dezbate principalele probleme ale Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Din delegaţia Sanitas face parte şi un reprezentant al judeţului nostru, aceasta fiind Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din SANITAS DGASPC Gorj.

Sindicaliştii din domeniul asistenţei sociale se întâlnesc, astăzi, cu reprezentanţii Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Reuniunea are loc la ora 13, la sediul ministerului. Judeţul nostru va fi reprezentat la această întâlnire de către Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din SANITAS DGASPC Gorj. Vor fi dezbătute probleme importante ale DGASPC – urilor, după cum a precizat Torop.

Probleme supuse dezbaterii
Principalele problemele pe care sindicaliştii le vor supune dezbaterii constau în: începerea negocierii unui contract colectiv de muncă la nivel de sector de “asistenţă socială”; obligativitatea negocierii şi încheierii unui contract colectiv de muncă la nivel de unitate de asistenţă socială; elaborarea unui Regulament de sporuri specific DGASPC-urilor; încadrarea funcţionarilor publici din DGASPC-uri pe aceeaşi grilă de salarizare cu cei din consiliile judeţene; deblocarea posturilor vacante; mărirea perioadei atestatului de asistent maternal profesionist de la 3 la 6 ani; acordarea unui spor pentru muncă nenormată asistentului maternal profesionist în cuantum de 30%; recunoaşterea examenului asistentului medical pentru gradul „principal” obţinut în cadrul Ordinului Asistenţilor Medicali şi la nivel de DGASPC, fără susţinerea unui alt examen suplimentar; salarizarea personalului medical din unităţile DGASPC-uri pe aceleaşi criterii cu cei din spitalele judeţene. Mai mult decât atât, sindicatele mai cer constituirea unei comisii de lucru, minister-federaţii reprezentative la nivel de sector de “asistenţă socială”, care să se întrunească lunar pentru soluţionarea problemelor din domeniul asistenţei sociale.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here