Sindicalistul Torop: „Vom face demersuri pentru acordarea tichetelor de masă”

120

După întâlnirea de luni, avută cu reprezentanţii Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, sindicalistul Sorin Torop spune că va continua să lupte pentru drepturile oamenilor pe care îi reprezintă. Deşi se declară mulţumit de modul cum au decurs discuţiile la Ministerul Muncii, Torop consideră că mai sunt încă multe drepturi pe care bugetarii trebuie să le recâştige, între acestea fiind şi reîntregirea salariilor, dar şi acordarea tichetelor de masă.

Sindicaliştii din domeniul asistenţei sociale s-au întâlnit luni cu reprezentanţii Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Reuniunea s-a desfăşurat la sediul ministerului. Judeţul nostru a fost reprezentat la această întâlnire de către Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din SANITAS DGASPC Gorj. Au fost dezbătute probleme importante ale DGASPC – urilor, multe dintre propunerile sindicaliştilor fiind acceptate. „Am reuşit să modificăm comisiile de acreditare a serviciilor sociale, adică să facă parte din ele şi un reprezentant al sindicatelor, pentru că urmează descentralizarea serviciilor de asistenţă socială şi este bine să avem şi noi un om în comisie. De asemenea, am reuşit să obţinem promisiunea de mărire a perioadei de atestat a asistenţilor maternali de la 3 la 5 ani, dar şi acordarea unui spor de 30% pentru munca nenormată”, a menţionat Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din SANITAS DGASPC Gorj.

Sindicaliştii cer tichete de masă
Chiar dacă a catalogat întâlnirea de luni ca fiind una reuşită, Sorin Torop spune că mai are încă multe chestiuni de rezolvat pentru binele oamenilor pe care îi reprezintă. „Vom face solicitări la Ministerul Finanţelor pentru găsirea de soluţii în vederea acordării de tichete de masă. Ne interesează această problemă şi se pare că angajamentele asumate de cabinetul Boc nu prea ne mai lasă posibilitatea să primim tichete de masă. Totodată, de la 1 ianuarie sperăm în reîntregirea salariilor din decembrie”, a precizat Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din SANITAS DGASPC Gorj.
Minodora SUCEA
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here