Sindicalistul Torop: „Salarizarea nu este de competenţa ANFP”

125

Sorin ToropDelegaţia gorjeană, care s-a deplasat la Bucureşti pentru a se întâlni cu cei din conducerea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi a discuta cu aceştia despre problemele funcţionarilor publici din judeţul nostru, s-a întors cu veşti şi promisiuni. Totuşi, la solicitările privind salarizarea funcţionarilor nu s-a primit nici un răspuns, cu excepţia precizării că salarizarea nu este de competenţa ANFP.

 

Cinci angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, membri ai Sindicatului Funcţionarilor Publici din SANITAS DGASPC Gorj, în frunte cu liderul sindical Sorin Torop s-au deplasat la Bucureşti pentru a se întâlni cu preşedintele ANFP, Andras Szakal. Din păcate, Szakal nu a putut participa la discuţii, însă delegaţia gorjeană a fost primită de secretarul general al ANFP. Întâlnirea a durat mai mult de o oră. „Ne-a primit secretarul general al ANPF, Marian Niculescu. Am stat de vorbă o oră şi jumătate şi el a fost foarte deschis la propunerile noastre. Şi el ne-a prezentat tot ce a făcut ANFP-ul până acum, studii de impact şi aşa mai departe. La capitolul salarizare ne-a precizat că nu este de competenţa ANFP”, a confirmat Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Salariaţilor din SANITAS DGASPC Gorj.

 

ANFP aşteaptă propuneri pentru statutul funcţionarilor

La întâlnirea de la sediul ANFP s-a discutat şi despre statutul funcţionarilor publici. „Modificarea statutului funcţionarilor publici se va face în curând şi chiar ne-au rugat să trimitem propuneri din partea funcţionarilor gorjeni, în această privinţă. Noi şi pentru această întâlnire am avut pregătite propuneri venite din partea funcţionarilor din diverse instituţii gorjene”, a menţionat Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Salariaţilor din SANITAS DGASPC Gorj. Conducerea Sindicatului Funcţionarilor Publici din DGASPC SANITAS Gorj se declară mulţumită de modul cum au decurs discuţiile cu reprezentantul ANFP şi de deschiderea de care acesta a dat dovadă.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here