Sindicalistul Roşca a cerut internalizarea Minprest Serv

387

În cadrul şedinţei comisiei de negociere de ieri, liderul de sindicat de la UMC Roşiuţa, Nelu Roşca, alături de liderul de la UMC Lupoaia, Constantin Bădiţa, a cerut internalizarea Minprest Serv Rovinari în sistem, unitatea de unde acesta demisionase recent din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie. Propunerea celor doi s-a bucurat de acceptul lui Ion Ruşeţ, reprezentant în comisie din partea administraţiei, care a spus în plen că aceasta se va lua în analiză.

Aflat la un pas de a-şi pierde funcţia de inspector social, în cadrul Complexului Energetic Oltenia, liderul de sindicat de la UMC Roşiuţa, Nelu Roşca, a demonstrat, ieri, că se poate bate pentru mineri şi pentru energeticieni, mai ales sub presiune, solicitând chiar internalizarea Minprestului, societate pentru care a fost blamat recent, public, pe motiv că i-ar dori închiderea. Roşca şi colegul său de la Motru, Constantin Bădiţa, au propus astfel un lucru benefic pentru Minprest Serv, propunerea urmând să fie analizată în comisia de negociere din CEO.

Nouă zile în CO pentru negocieri
De altfel, Roşca face muncă sindicală, în prezent, din concediu de odihnă, pe motiv că i s-ar fi transmis că, în scurt timp, va fi reîntors de superiorii de la Târgu-Jiu la meseria de bază, cea de jurist la UMC Roşiuţa. Din acest post, ocupat în vara lui 2013, Roşca ar fi nevoit să renunţe la munca sindicală pentru a reprezenta CEO, culmea, în procesele chiar şi cu membrii săi de sindicat. Scopul concret este, însă de a-l ţine pe sindicalist cât mai departe de negocierile în care s-a dovedit destul de vocal pentru drepturile salariaţilor din CEO. Deocamdată, Roşca se află încă în subordinea lui Ion Ruşeţ care conduce departamentul inspectorilor sociali, din CEO.
Reamintim că, Roşca ceruse, la negocierea CCM-ului, să nu se piardă absolut niciun drept al minerilor şi al energeticienilor din CEO, fapt care, pare că deranjează, acesta fiind implicat într-un scandal legat de Minprest pentru lucruri, pe care susţine că nu le-ar fi spus niciodată.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

  1. Bravo Rosca .Tu esti singurul in care avem incredere.Doar tu poti sa-l schimbi pe Ciurel,asa cum l-ai schimbat pe Condescu si pe Ruset.
    Mergi inainte,nu ne trada si vom fi alaturi de tine.

  2. rosca faci lucruri grozave iti multumesc si sint alaturi de tine si domnul cretan tineo tot asa liderul de sindicat sindicat de la solidaritatea 2013 te sprijina neconditionat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here