Sindicalistul Măruţă: „Tichetele de vacanţă sunt foarte binevenite!”

389

Bugetarii vor primi tichete de vacanţă în valoare de maxim 5.100 de lei, după cum a decis, marţi, Camera Deputaţilor. Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj consideră că aceste tichete sunt foarte binevenite, însă el speră că ele vor fi acordate din bugetul de stat şi nu din cel al instituţiilor.

Bucurie mare pentru bugetari, după ce deputaţii au decis să li se acorde tichete de vacanţă. Tichetele nominale vor putea fi folosite numai în ţară, inclusiv în pensiuni agroturistice, şi nu pot fi făcute cadou altcuiva. Deputaţii au adoptat, cu 215 voturi “pentru”, 7 “împotrivă” şi 100 abţineri, proiectul de lege privind acordarea de tichete de vacanţă care vor fi suportate integral de angajator. Proiectul prevede că tichetele de vacanţă pot fi acordate de angajator, acesta nefiind obligat, ci doar stimulat să le includă în pachetul salarial. Sindicalistul Ion Măruţă consideră că sunt binevenite aceste tichete. „Sunt foarte binevenite, cu condiţia ca bugetul de stat să poată acorda aceste sume, iar la spitale să nu fie aceeaşi poveste ca în cazul tichetelor, care trebuie acordate din venituri proprii, pentru că ar majora cheltuielile de personal”, precizează Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.

S-au purtat discuţii cu hotelierii de pe litoral
Până să fie votat în Camera Deputaţilor acest proiect, sindicaliştii din sănătate purtaseră deja discuţii cu hotelierii de pe litoral, în vederea obţinerea unor oferte promoţionale pentru sindicate. „La nivelul federaţiei s-au purtat negocieri cu unităţile de cazare de pe litoral, din toate staţiunile, iar dacă această ordonanţă va intra în vigoare, oamenilor le va fi uşor să meargă în vacanţă, altfel nu văd cum şi-ar putea permite un concediu la mare, în condiţiile în care salariile sunt cum sunt, iar preţurile continuă să crească”, declară preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.
Potrivit proiectului, instituţiile publice, regiile autonome, societăţile reglementate la care statul este acţionar unic sau majoritar, societăţile şi companiile naţionale care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă pot acorda vouchere de vacanţă.
Aceste vouchere vor fi acceptate numai de structurile de primire turistice sau agenţiile de turism autorizate de Ministerul Turismului şi utilizate doar pentru achiziţionarea de servicii turistice pe teritoriul României. Autoritatea Naţională pentru Turism emite aceste vouchere, iar angajatul care beneficiază de vouchere de vacanţă nu mai beneficiază în cursul anului fiscal de bilete de odihnă.
Valorile nominale permise pentru voucherele de vacanţă sunt: 10, 20, 30, 40 şi 50 lei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here