Sindicalistul Marcu vorbeşte lucruri trăsnite despre concedierile din DSP Gorj

216

Constantin Marcu, liderul Sindicatului Hygeea din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj a ieşit recent în spaţiul public, ca măgaru’-n ceaţă, trezindu-se vorbind despre concedierile care ar bate la uşa DSP.

În necunoştinţă de cauză, Marcu a vorbit, nominal, despre persoanele care ar urma să plece acasă, fără să stăpânească datele exacte despre angajaţii în cauză dar şi despre prevederile legale cu privire la reducerile de posturi din aceste instituţii. De fapt, Marcu nu a vorbit chiar din senin, ci a făcut-o supărat că mulţi dintre actualii angajaţi ai DSP-ului au părăsit Sindicatul Hygeea pentru a intra în Sindicatul Sanitas condus cu profesionalism şi competenţă, spun membrii săi, de către Valentin Popa. Şi astfel, rămas fără adepţi la DSP Gorj, el având aici un număr neînsemnat de membrii, Marcu care rimează cu arcu’, s-a gândit să treacă, inclusiv, peste dispoziţia ministrului Sănătăţii, care a dispus trei variante de reduceri de posturi ocupate, respectiv 4%, 10% şi 15%. De altfel, Marcu împreună cu o mână de sindicalişti de-ai lui au hotărât să treacă şi peste dispoziţia ministrului şi să nu raporteze variantele de 10% şi 15%. Oare ministrul Nicolăescu ştie? Dacă nu ştie, o să ştie acum!
Pentru informarea lui Marcu lucrurile s-au liniştit, la acest capitol, în cadrul DSP Gorj, dar dacă ar fi stat mai mult pe la serviciu ar fi aflat că Ministerul Sănătăţii a comunicat lista posturilor aprobate în urma reducerilor de 4%, iar persoanele vizate de sindicalistul în cauză şi ai lui pot sta liniştite că scapă de concedieri.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here