Creţan, lăsat fără cotizaţie după ce i-a reclamat pe Ciurel şi Volintiru

603

DNA confirmă faptul că, urmare a două sesizări ale Sindicatului “Lignitul” Oltenia, condus de Constantin Creţan, procurorul-şef adjunct al secţiei de combatere a corupţiei din DNA, Dănuţ Volintiru, este cercetat de Inspecţia Judiciară pentru conflict de interese. Verificarea DNA la adresa angajatului acestei instituţii se face din cauza unor contracte pe care le-a încheiat soţia procurorului-şef adjunct Dănuţ Volintiru, de profesie notar public, cu Complexul Energetic Oltenia.

DNA a confirmat în scris faptul că, Inspecţia Judiciară a fost sesizată, de două ori, în vederea efectuării de verificări asupra lui Volintiru. Asta după ce biroul notarial al soţiei procurorului, Claudia Daniela Volintiru, ar fi autentificat un contract la Complexul Energetic Oltenia către CET Govora, contra unor taxe notariale de 570.840 de lei.
Acestea “fac obiectul unei verificări aflate în curs, la Inspecţia Judiciară, instituţia care are competenţa legală de efectuare a unor asemenea verificări. La datele de 20, respectiv 24 martie 2015, DNA a transmis Inspecţiei Judiciare memoriile formulate de Sindicatul «Lignitul» Oltenia, conţinând materiale apărute în presa locală pe tema anterior menţionată, în vederea efectuării de verificări”, transmite DNA.
Sindicatul “Lignitul” Oltenia este condus de Constantin Creţan, organizaţia sesizând aspectele semnalate în presă legat de soţii Volintiru şi conducerea CEO, la DNA.
“Volintiru l-a protejat timp de şase ani şi pe Marin Condescu, iar acum din poziţia pe care o ocupă la Bucureşti, îl protejează pe Ciurel. Eu mi-am făcut datoria şi am sesizat DNA despre situaţia în care se află prim-procurorul adjunct Volintiru, iar Ciurel în replică, miercuri, nu a mai oprit pe stat cotizaţia de la membrii sindicatului «Lignitul” Oltenia pe care îl conduc. O să adun cotizaţiile de la membrii cu chitanţierul, dar tot nu mă voi opri în a dezvălui ilegalităţile făcute de Ciurel”, a declarat Constantin Creţan, susţinând astfel că, deşi conducerea CEO a spus că va opri pe stat cotizaţiile pentru toate sindicatele, în fapt nu a făcut asta.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here