Sindicaliştii vor un nou sistem de salarizare pentru angajaţii din sănătate

168

Maruta siglaSindicatul „Sănătatea” Gorj, membru al Federaţiei Solidaritatea Sanitară susţine elaborarea unei noi legislaţii privind salarizarea personalului din sistemul sanitar. Sindicaliştii consideră că revenirea la salariile anterioare nu constituie un ideal pentru salariaţii din sănătate, întrucât este vorba despre salariile nominale si nu de cele reale.

Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj consideră că angajaţii din sănătate merita un nou sistem de salarizare, separat de cel al bugetarilor, bazat pe recunoaşterea nivelului lor de pregătire, a importanţei sociale a muncii şi efortului depus de ei. Din acest motiv, „Sindicatul „Sănătatea” Gorj, membru al Federaţiei Solidaritatea Sanitară susţine elaborarea unei noi legislaţii a salarizării personalului medical şi nemedical din domeniul sanitar”, menţionează Măruţă.

Sindicatele vor un sistem de salarizare competitiv

Sindicaliştii spun că angajaţii din sănătate nu trebuie consideraţi bugetari, având în vedere ca multe spitale îşi realizează veniturile în urma contractelor încheiate şi pe baza serviciilor prestate. „Într-un sector economic dominat de profesii liberale este nefiresc procentul enorm de salariaţi şi absurd faptul că toţi sunt consideraţi bugetari. De asemenea, într-un domeniu în care competenţa umană este cheia activităţii, un sistem de salarizare egalitar, care permite doar diferenţieri salariale pe criterii de vechime în muncă, nu face decât să limiteze interesul salariaţilor pentru performanţă. Cerem introducerea unui sistem de salarizare competitiv, construit pe trepte de salarizare care să diferenţieze salariaţii în funcţie de pregătire şi performanţă, şi care să aducă pentru profesioniştii buni şi devotaţi niveluri de venit acceptabile. În acest sens, considerăm că nivelul de salarizare anterior reducerilor salariale, care a ajuns să fie considerat mai curând pomană decât restituire firească a unor drepturi furate, trebuie să constituie punctul minim de la care trebuie pornit noul sistem de salarizare pentru profesioniştii din sănătate”, susţin reprezentanţii Federaţiei Solidaritatea Sanitară.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here