Sindicaliştii Univers şi-au dat întâlnire pe litoral la Consiliul Federal Ordinar

242

Liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia, afiliaţi Federaţiei Univers, vor participa la Consiliul Federal Ordinar, organizat, începând de astăzi, în staţiunea Jupiter, de pe litoral. Timp de trei zile, sindicaliştii, a căror cazare va fi suportată de Complexul Energetic Oltenia, în cuantum de 315 lei pe zi de participant, vor discuta despre problemele apărute în respectarea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă şi în CEO, despre dialogul ministerial, despre dialogul social la nivelul societăţilor unde Univers are reprezentativitate sindicală şi despre organizarea şi funcţionarea Federaţiei.
Câteva zeci de sindicalişti din Gorj participă la această întrunire, unele sindicate având şi aproape zece reprezentanţi, cazaţi la Hotel Delta.
Întâlnirea nu va fi lipsită de discuţii în contradictoriu, cu atât mai mult cu cât la nivel de CEO, câteva sindicate mai mici au fost excluse, iniţial, de la decontarea cazării pe perioada 15-18 iunie, de către unii lideri sindicali. Situaţia s-a remediat după ce respectivii au făcut adrese către Federaţia Univers şi către CEO clarificând problema şi înlăturând piedicile puse de liderii de la Mătăsari.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here