Sindicaliştii Sanitas pichetează Ministerul Muncii, în iulie

393

Angajaţii din Asistenţa Socială, membri ai Sanitas Gorj, vor picheta Ministerul Muncii, în luna iulie. În cursul acestei zile, se va întruni Consiliul Judeţean al UJT Sanitas Gorj, ocazie cu care se va decide dacă se aprobă, sau nu, calendarul mişcărilor de protest.

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas din România, întrunit la data de 13 iunie 2014, a stabilit cu liderii din toate judeţele ţării să iasă în stradă pentru a-şi câştiga “meciul” cu reprezentanţii Guvernului României prin: Ministerul Sănătăţii; Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerul Finanţelor Publice. Neonorarea revendicărilor transmise în repetate rânduri de către liderii Federaţiei Sanitas din România reprezentanţilor Guvernului României, va duce la declanşarea acţiunilor de protest în toată ţara.

Revendicările Sanitas
Revendicările sindicaliştilor Sanitas pentru a nu se ajunge în stradă sunt: 1. Creşterea cu 10 % a veniturilor în sănătate şi asistenţă socială, începând cu data de 01 iulie 2014 şi aplicarea Legii 284/2010 în sănătate şi asistenţă socială, de la 01 octombrie 2014;
2. Publicarea în Monitorul Oficial a Contractului Colectiv de Muncă pe sectorul sănătate şi activităţi sanitar-veterinare, înregistrat la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice cu numărul 1726/29.11.2013, până în data de 20 iunie 2014;
3. Deblocarea de urgenţă a posturilor vacante în sănătate şi asistenţă socială până pe data de 20 iunie 2014.
Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas  a stabilit ca în perioada 23 iunie – 04 iulie să înceapă acţiunile de protest prin pichetarea instituţiilor statului abilitate în rezolvarea revendicărilor descrise mai sus.

Sanitas Gorj stabileşte, astăzi, următorul pas
Calendarul mişcărilor de protest, stabilit de Federaţia Sanitas, este următorul:  23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 30 iunie, 1 iulie – Ministerul Sănătăţii;  26 iunie, 2 iulie – Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice; 27 iunie, 3 iulie, 4 iulie – Ministerul Finanţelor Publice. În cursul acestei zile, Consiliul Judeţean al Sanitas Gorj se reuneşte pentru a stabili dacă se aprobă, sau nu, calendarul. Ceea ce se ştie sigur este că angajaţii din Asistenţă Socială vor picheta Ministerul Muncii, luna viitoare. „Marţi, în Consiliul Judeţean al Sanitas vom decide exact ce urmează, dacă aprobăm calendarul protestelor. De la Gorj vor participa la pichetarea Ministerului Muncii, în luna iulie, angajaţii din Asistenţă Socială. La ei este dezastru; sunt cei mai prost-plătiţi angajaţi din sistemul bugetar”, confirmă Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here