Sindicaliștii SANITAS luptă pentru drepturile lor

383

Federația SANITAS continuă protestele. Astfel, miercuri, 4 octombrie, între orele 11.00-13.00, sindicaliștii SANITAS au protestat în fața Ministerului Sănătății, după ce, pe 2 octombrie, au pichetat Ministerul Muncii și Justiției Sociale. SANITAS va continua acțiunile de protest prin organizarea unui miting și a unui marș, în data de 19 octombrie, acțiune la care vor fi prezenți și sindicaliști din Gorj, urmând ca ulterior să se decidă în cadrul Consiliului Național data la care aceștia vor declanșa greva generală în sistemul sanitar.

 

Conducerea Federației SANITAS a stabilit un calendar al acțiunilor de protest și se ține de el. În cursul acestei săptămâni, sindicaliștii au pichetat două ministere și nu se opresc aici. SANITAS organizează un miting și un marș, în data de 19 octombrie, acțiune la care vor fi prezenți și sindicaliști din Gorj, urmând ca ulterior să se decidă în cadrul Consiliului Național data la care aceștia vor declanșa greva generală în sistemul sanitar. “Pe data de 19 vom fi prezenți și noi, cei de la Gorj. Ne vom deplasa la miting cu o sută de persoane”, a confirmat Valentin Popa, președintele SANITAS Gorj.

Revendicările sindicaliștilor
Principalele revendicări ale sindicaliștilor sunt: eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor specifice care, dacă va fi aplicat, va duce la scăderea veniturilor actuale ale angajaților; acordarea sporurilor pentru condițiile de muncă întregului personal din sănătate și asistență socială, inclusiv personalului tehnic și administrativ; aplicarea integrală a creșterilor salariale pentru toți angajații din sănătate și asistență socială, începând cu 1 martie 2018; renunțarea la transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, câtă vreme aceasta se traduce, în sectorul public, prin anularea creșterii salariale de 25% prevăzută în lege; acordarea tichetelor de masă pe tot parcursul anului 2018.
Minodora Sucea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here