Sindicaliştii SANITAS au protestat de Ziua Sănătăţii

227

Mai mulţi membri ai SANITAS au protestat chiar de Ziua Mondială a Sănătăţii, între protestatari regăsindu-se şi gorjeni. Acţiunea lor s-a datorat nemulţumirilor evidente semnalate din toate judeţele ţării privind nerespectarea acordurilor şi a înţelegerilor stabilite cu SANITAS, de către Ministerul Sănătăţii şi CNAS, dar şi ca urmare a apariţiei unui nou Contract-cadru care nu bugetează corespunzător spitalele publice.

Sindicaliştii de la SANITAS au fost dezamăgiţi de oficialii din Sănătate, întrucât nu au fost respectate acordurile pe care le stabiliseră. Nemulţumiri sunt la nivelul întregii ţări.  Astfel, Consiliul Naţional SANITAS a decis să ia măsuri, stabilind acţiuni de protest la nivel local, dar şi un protest în Capitală, pe 7 aprilie, chiar de Ziua Sănătăţii. Între protestatari s-au regăsit şi gorjeni, după cum a confirmat Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj.

Revendicările sindicaliştilor
Principalele revendicări ale angajaţilor din sistemul de sănătate, asistenţă socială şi medico-social sunt: Creşterea afis sanitasveniturilor tuturor salariaţilor; Elaborarea regulamentelor de sporuri; Modificarea Legii nr. 284/2010 cu corectarea inechităţilor cauzate de suprapunerile claselor de salarizare; Alocarea unui procent mai mare din F.N.U.A.S.S. pentru spitalele publice.
La protestul din 7 aprilie de la Bucureşti au participat şi membrii ai Sanitas Gorj. Valentin Popa, liderul organizaţiei gorjene a Sanitas a declarat că îi plac „sărbătorile după victorii”, astfel că Ziua Sănătăţii a fostmarcată prin acţiuni de protest, ce au  drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru salariaţii din sistem.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here