Sindicaliştii nu mai au bani pentru vacanţă

167

În pofida existenţei unei oferte atractive, sindicaliştii gorjeni nu se mai grăbesc să îşi achiziţioneze bilete pentru vacanţă. Conducerea Sindicatului „Sănătatea” Gorj spune că până în prezent a distribuit doar 12 bilete pentru litoral şi două pentru Slănic Moldova, în condiţiile în care, cu câţiva ani în urmă numărul solicitărilor era chiar de cinci ori mai mare.

Actualul nivel de trai al salariaţilor din sistemul sanitar face ca pentru tot mai multe persoane vacanţele să rămână doar un vis frumos. Ion Măruţă, liderul Sindicatului „Sănătatea” Gorj constată, cu un gust amar, că oamenii pe care îi reprezintă nu îşi mai permit nicio scurtă vacanţă la mare. „Dacă în anii 2008-2009 nu erau suficiente 60 de bilete de odihnă la cei aproximativ 900 membri de sindicat – pe care îi avem şi azi – actualmente am distribuit doar 12 bilete la mare şi două la Slănic Moldova. Asta nu pentru că nu ar fi bilete, ci pentru că nivelul de trai al salariaţilor din sistemul sanitar a scăzut dramatic începând cu tăierile salariale din anul 2010. Mai mult, constat o nesiguranţă totală a locurilor de muncă şi a veniturilor, lucru care are consecinţe directe şi asupra modului de petrecere a concediilor”, menţionează Măruţă.

Ofertă bogată, solicitări puţine
Pentru acest an, ofertele de vacanţă sunt diverse şi destul de accesibile. Cu toate acestea, oamenii nu se grăbesc să îşi ia bilete. „Noi avem o ofertă foarte bogată şi atractivă, pornind de la 90 de lei pe zi de persoană, pensiune completă. Totuşi, sunt puţini cei care îşi permit să achiziţioneze bilete pentru un sejur la mare”, precizează Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.
Liderii sindicali au purtat negocieri cu agenţiile de turism reuşind să obţină tarife accesibile pentru membrii lor de sindicat. Chiar şi aşa, criza încă se resimte, puţini sindicalişti permiţându-şi un concediu la mare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here