Sindicaliştii lui Condescu, abonaţi la motorină gratis

176

sindicalistiLiderii de sindicat de la unităţile miniere şi energetice din Gorj huzuresc pe banii societăţilor de stat. Cei 86 de sindicalişti, majoritatea aflaţi în subordinea lui Marin Condescu, se bucură astfel fiecare de câte o cotă lunară de motorină de 400 de litri, care le aduce adevărate satisfacţii personale, aceştia plimbându-se cu bolizii unităţilor în cauză mai mult în interes personal decât în interes sindical.

Potrivit celor declarate de fostul director general al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, sindicaliştii de la unităţile de stat aflate în subordinea Ministerului Economiei, beneficiază de o cotă lunară de motorină care nu este normală. Potrivit lui Ciurel, fiecare sindicalist are o cotă de 400 de litri de combustibil, câte un bolid de lux din parcul unităţilor energetice şi câte un şofer personal. Ciurel a făcut o simplă comparaţie cu cota de benzină lunară pe care o are Primăria Bustuchin, care este de doar 75 de litri. ,,Un lider de sindicat are repartizat din partea administraţiei 400 de litri de motorină pentru o maşină şi numai în Complexul Rovinari sunt opt care au această cotă. Dacă o primărie ca cea condusă de Ciocea are dreptul la 75 de litri lunar, în CE Rovinari este de 3-4 tone de combustibil repartizată numai la liderii de sindicat”, a declarat Ciurel.

Creţan cere anularea cotei

Potrivit celor declarate de Constantin Creţan, preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii, cam 86 de lideri de sindicat, majoritatea aflaţi în subordinea lui Marin Condescu, ar beneficia, cu prevedere în contractul colectiv de muncă, de cota imensă de combustibil dar şi de câte o maşină cu care s-a făcut mai mult muncă electorală decât muncă sindicală.

,,Nu este normal să aibă această cotă de combustibil aceşti sindicalişti. Voi cere scoaterea acestei prevederi din contractul colectiv de muncă. Muncitorii plătesc pentru plimbările lor în scop personal”, a declarat Creţan.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here