Sindicaliştii gorjeni nu mai protestează

285

IMG_2826Mitingul programat pentru data de 18 martie a fost anulat, sindicaliştii gorjeni anunţând că nu vor mai participa la acţiunea de protest. Aceasta ar fi fost cea de-a treia manifestaţie a sindicatelor organizate în judeţul nostru de la începutul anului şi până în prezent.

Anunţul anulării protestului care ar fi trebuit să se desfăşoare astăzi în Piaţa Prefecturii a fost făcut oficial de către reprezentanţii CNSLR Frăţia Gorj şi Uniunea Judeţeană BNS Gorj, care ne-au transmis un comunicat de presă unde se preciza că “cele două organizaţii sindicale nu mai participă la mitingul din data de 18.03.2011, din Piaţa Prefecturii Gorj”.

De altfel, şi Pompiliu Popete, preşedintele Cartel Alfa Gorj, a spus că “nu mai facem mitingul de mâine (n.r.: astăzi), pentru că nu are rost”.

Anularea mitingului era presupusă de câteva zile

IMG_2814Deşi la acţiunea de protest organizată de sindicaliştii gorjeni în data de 11 martie aceştia stabiliseră să se întâlnească şi astăzi pentru un nou miting, între timp lucrurile s-au schimbat. Liderii sindicatelor din judeţul nostru au anunţat că nu mai participă la niciun protest, de fapt anularea acestei acţiuni fusese presupusă încă de acum câteva zile. “Despre mitingul din 18 martie nu ştiu ce să vă spun acum, detaliile urmând a fi stabilite pe 17, după protestul din Capitală şi în funcţie de ce se întâmplă cu Moţiunea”, a declarat, pe 15 martie,Valentin Popa, preşedintele CNSLR Frăţia Gorj. Aşa s-a şi întâmplat, moţiunea picând pe 16 martie, a doua zi sindicaliştii au spus că nu mai protestează.

Pregătiri pentru declanşarea grevei generale

În ceea ce priveşte greva generală, majoritatea sindicatelor din Gorj au strâns deja semnături pentru declanşarea ei şi aşteaptă să se stabilească data când aceasta va avea loc. “Se strâng, în continuare, semnături pentru declanşarea grevei generale. Aşteptăm să se întâlnească reprezentanţii federaţiilor, să se facă un bilanţ şi să ni se comunice data grevei generale şi vă vom comunica ulterior data desfăşurării ei”, a precizat Pompiliu Popete, preşedintele Cartel Alfa Gorj. Toate sindicatele din Gorj au strâns semnături pentru greva generală, fapt confirmat şi de Cristi Aldescu, vicepreşedinte BNS – filiala Gorj şi Federaţia Naţională „Ambulanţa”: “am strâns semnături pentru greva generală şi aşteptăm să se stabilească data declanşării acesteia.” Şi salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au semnat pentru intrarea în grevă generală. “Avem semnături strânse de la oameni în vederea declanşării grevei generale”, a mărturisit Nicolae Pasăre, preşedintele Sindicatului Salariaţilor din DGASPC Gorj.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here