Sindicaliştii gorjeni consideră constructive dezbaterile de la Craiova

217

Dezbaterea organizată de Ministerul Sănătăţii la Craiova, pe data de 3 septembrie, a fost una constructivă în opinia sindicaliştilor gorjeni. Reprezentanţii organizaţiilor sindicale au pus accent pe puncte importante privind temele supuse discuţiei. Salarizarea personalului medical a fost una dintre problemele ridicate.

Reforma în sănătate a captat atenţia sindicatelor din judeţul nostru. Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din SANITAS DGASPC Gorj a participat şi el la dezbaterea organizată de MS la Craiova, ridicând problema personalului medical angajat în unităţile de asistenţă socială. „La întâlnirea de la Craiova cu Ministrul Sănătăţii unde s-a dezbătut proiectul de reformă din sănătate, i-am cerut acestuia ca la viitoarea lege a salarizării unitare a personalului medical , să se ţină cont şi de personalul medical care lucrează în unităţi de asistenţă socială. La ora actuală acesta reprezintă cam 10% din numărul total al cadrelor medicale din ţară. De aceea am cerut să nu mai existe discriminări pentru aceeaşi categorie de personal, iar de viitoarea lege să beneficieze tot personalul medic indiferent de locul de muncă: unităţi spitaliceşti, unităţi de asistenţă socială sau medicină şcolară”, a menţionat Torop.

Întâlnire constructivă şi de bun augur
Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj, afiliat la Federaţia Solidaritatea Sanitară, a avut o intervenţie destul de completă, făcând precizări punctuale la fiecare temă propusă de reprezentanţii MS.
În privinţa spitalelor, Măruţă a declarat: „Considerăm oportun, dacă se doreşte testarea tuturor categoriilor de spitale, ca proiectul pilot să cuprindă şi, cel puţin, un spital de monospecialitate”.
Ministrul Sănătăţii a fost de acord cu propunerea sindicalistului Măruţă. În urma dezbaterilor derulate pe parcursul mai multor ore, Ion Măruţă spune că „întâlnirea a fost constructivă. Sperăm să fi fost bune intenţiile conducerii Ministerului Sănătăţii”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here