Sindicaliştii din Sănătate nu cred că se mai deblochează posturi

232

valentin-popa-sanitasAngajările în sistemul sanitar se pare că rămân o amintire, cel puţin deocamdată. Cele 500 de posturi deblocate în luna mai au fost mult prea puţine pentru a acoperi necesarul din spitale. La momentul deblocării lor se promitea că în următoarea săptămână vor mai fi deblocate alte câteva sute. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, sindicaliştii din sănătate spun că ei nu mai cred în minuni.

Dintre cele 500 posturi deblocate în luna mai, s-a stabilit ca 300 să fie repartizate spitalelor judeţene de urgenţă, spitalelor care asigură asistenţa medicală de urgenţă pentru adulţi şi copii din municipiul Bucureşti, serviciilor de ambulanţă şi institutelor şi centrelor medicale clinice, pentru angajare de personal de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar. Astfel, spitalele din judeţul nostru au rămas tot cu posturi vacante, dar nedeblocate, singura posibilitate de a face angajări fiind regula de 1 angajat la 7 posturi vacante.

V. Popa: „Eu nu cred în minuni”

Încă de la anunţul privind deblocarea celor 500 de posturi, sindicatele s-au arătat nemulţumite. Preşedintele Sindicatului SANITAS Gorj, Valentin Popa, a menţionat că „nevoia reală de angajări este de 44.000, pentru a ne putea desfăşura activitatea aşa cum trebuie. În condiţiile actuale nu putem să funcţionăm normal din punct de vedere medical”. Totodată, acesta mai spunea că preşedintele Federaţiei SANITAS ar fi avut o discuţie cu ministrul Sănătăţii şi „i-a spus că cele 500 de posturi deblocate sunt doar prima tranşă. Săptămâna viitoare se vor debloca alte 500, iar peste două săptămâni se deblochează 9.000 de posturi”. Între timp, niciun post din sistemul sanitar nu a mai fost deblocat. Din acest motiv, reprezentanţii sindicatelor spun că nu mai speră la nimic bun. „Nu s-a mai deblocat niciun post până la această oră. Eu nu cred în minuni”, a mărturisit Valentin Popa, preşedintele Sindicatului SANITAS Gorj.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here