Sindicaliştii din sănătate cer majorarea salariilor cu 50%

302

Federaţia “Solidaritatea Sanitară” din România, la care este afiliat şi Sindicatul „Sănătatea” Gorj, condus de Ion Măruţă, solicită Ministerului Sănătăţii să includă în calculul pachetului de bază o creştere a salariilor cu cel puţin 50% şi finanţarea reducerii semnificative a deficitului de personal din sistemul sanitar, având în vedere amânarea intrării în vigoare a pachetului de bază de servicii medicale.

La sfârşitul săptămânii trecute, Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a prezentat, într-un comunicat de presă, solicitările sale, între care se regăseşte şi luarea în calculul pachetului de bază o creştere a salariilor cu cel puţin 50% şi finanţarea reducerii semnificative a deficitului de personal.
„Acest lucru se poate realiza prin includerea în costul serviciilor medicale ce vor face parte din pachetul de bază a sumelor necesare pentru aceste măsuri”, se precizează în comunicat.
La nivelul judeţului nostru, Sindicatul „Sănătatea” Gorj, afiliat la Federaţia „Solidaritatea Sanitară” are peste 750 de membri în toate unităţile sanitare cu paturi şi în dispensare şcolare din Gorj.
Reprezentanţii sindicatului împărtăşesc opinia conducerii Federaţiei, care susţine că, până în acest moment, consultările privind principiile de alcătuire a pachetului de bază au fost “cvasi-inexistente, filosofia alcătuirii acestuia rămânând o necunoscută”, şi speră că de această dată realizarea pachetului va beneficia de transparenţa necesară. În situaţia în care negocierile privind creşterile salariale eşuează, Consiliului de coordonare al Federaţiei va lua în considerare organizarea unui program de proteste, se mai spune în comunicat.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here