Sindicaliştii din DGASPC, pregătiţi să declanşeze acţiuni de protest

163

Sorin ToropÎn ultimii ani, angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au pierdut o serie de drepturi salariale, ajungând să se descurce din ce în ce mai greu. Prin liderii sindicatelor din care fac parte, aceştia au solicitat să li se rezolve problemele.

Conducerea Sindicatului Funcţionarilor Publici din DGASPC SANITAS Gorj anunţă că în situaţia în care nu se va ţine cont de solicitările noastre, în special amnistia fiscală şi salarizarea unitară, vom declanşa acţiunile de luptă sindicală.

Sindicatul Funcţionarilor Publici din DGASPC SANITAS Gorj a luat act de organizarea la Târgu-Jiu, în perioada 14-16.03.2012, a seminarului regional privind cariera şi etica în funcţia publică de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Preşedintele sindicatului spune că ar prefera ca „în loc de organizarea unui seminar pe această temă, ANFP să îşi realizeze atribuţiile în domeniul salarizării prin ,,elaborarea cadrului legislativ privind funcţia si funcţionarii publici”. Este mai eficient şi convingător, să motivezi o carieră prin venituri salariale decât prin statute pline de obligaţii fără nici un avantaj financiar”.

Solicitări pentru ANFP, de la angajaţii DGASPC Gorj

Conducerea Sindicatului Funcţionarilor Publici din DGASPC SANITAS Gorj a pregătit o serie de propuneri care vor fi date spre analiză celor de la ANFP, aşteptând şi comunicarea punctului de vedere al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Astfel, sindicaliştii solicită: „salarizarea în mod unitar a funcţionarilor publici, indiferent de instituţia în care îşi desfăşoară activitatea, după aceeaşi grilă de salarizare; urmare a diminuării salariilor cu 25 %, nu au fost recuperaţi decât 11%. Vă rugăm să urgentaţi restituirea diferenţei deoarece acea diminuare de 25% a fost doar pe 6 luni de zile; reintroducerea treptelor de salarizare; reintroducerea suplimentului postului şi suplimentul corespunzător treptei în cuantum de 25% fiecare; acordarea sporului de dispozitiv la toţi funcţionarii publici; acordarea unei prime de vacanţă egală cu salariul de bază din luna anterioara plecării în concediu; acordarea dreptului funcţionarului public să întreprindă orice activitate remunerată şi care nu se află în situaţie de incompatibilitate cu atribuţiunile din fişa postului; amnistie fiscală pentru funcţionarii publici care au pierdut procesele privind reîncadrările; elaborarea cadrului legal necesar decontării cheltuielilor legate de achiziţionarea ţinutei funcţionarului public sau acordarea unei sume forfetare în cuantum de 100 euro/trimestru”. De asemenea, spune preşedintele Sorin Torop, „solicităm o analiză obiectivă pentru a se vedea dacă mai este necesar existenţa funcţionarilor publici în România”. Dacă nu vor fi soluţionate solicitările lor, sindicaliştii sunt dispuşi să recurgă la măsuri de protest. Conducerea Sindicatului Funcţionarilor Publici din DGASPC SANITAS Gorj anunţă că „în situaţia în care nu se va ţine cont de solicitările noastre, în special amnistia fiscală şi salarizarea unitară, vom declanşa acţiunile de luptă sindicală”.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here