Sindicaliştii din DGASPC cer finalizarea acordului pentru funcţionari

143

dgaspcReprezentanţii funcţionarilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au solicitat conducerii instituţiei stabilirea datei unei noi întâlniri pentru finalizarea acordului pentru funcţionarii Direcţiei. Deocamdată încă nu se ştie când va avea loc întâlnirea; actualmente se aşteaptă răspunsul conducerii DGASPC în acest sens.

Negocierile privind încheierea unui acord pentru funcţionarii publici din DGASPC au început la 1 martie. După două runde de discuţii, din motive obiective se pare, negocierile au fost suspendate. Atât sindicatele, cât şi conducerea instituţiei, au considerat că este bine să se finalizeze mai întâi determinările din centrele subordonate Direcţiei şi abia ulterior să se rezolve problema acordului pentru funcţionari. Acum, liderii sindicatelor din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj îşi doresc ca în cel mai scurt timp să fie finalizat acordul pentru funcţionarii publici din instituţie. Ei aşteaptă stabilirea datei următoarei întâlniri şi speră ca acordul să fie semnat în curând. „Am trimis conducerii instituţiei o adresă pentru reluarea discuţiilor privind acordul pentru funcţionari. Joi am trimis adresa şi sperăm ca în cel mai scurt timp să se stabilească data întâlnirii”, menţionează Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor din SANITAS DGASPC.

Sindicatele vor condiţii mai bune pentru funcţionari

Negocierile pentru acordul colectiv de muncă pentru funcţionarii publici din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj se derulează conform H.G. nr. 833 din 25 iulie 2007 privind normele de organizare şi funcţionare a comisiilor paritare şi încheierea acordurilor colective. Astfel, sunt stabilite anual măsuri referitoare la: constituirea şi folosirea fondurilor destinate îmbunătăţirii condiţiilor la locul de muncă; sănătatea şi securitatea în muncă; programul zilnic de lucru; perfecţionarea profesională; alte măsuri decât cele prevăzute de lege, referitoare la protecţia celor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale sau desemnaţi ca reprezentanţi ai funcţionarilor publici. Deocamdată nu se ştie cu exactitate data semnării acordului pentru funcţionarii publici din DGASPC Gorj, dar sindicatele doresc ca el să fie semnat în următoarea perioadă, o singură întâlnire fiind necesară pentru finalizarea acordului.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here