Sindicaliştii de la “Sănătatea”, recalificaţi printr-un proiect european

95

IMG_0493Sindicatul “Sănătatea” Gorj derulează, la nivelul judeţului nostru, un proiect european de recalificare profesională. Prima grupă de participanţi, formată din 21 de membrii de sindicat, se pregăteşte de absolvirea cursului de operator-calculator introducere şi validare date. În acelaşi timp, se pregătesc noi grupe pentru începerea altor cursuri.

“Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe o piaţă a muncii în continuă schimbare” este un proiect european câştigat de Sindicatul “Sănătatea” Gorj. Valoarea proiectului este de 1.279.258,24 lei, fonduri europene, 2% din această sumă fiind contribuţia sindicatului. Prin proiectul european al Sindicatului “Sănătatea” Gorj se oferă posibilitatea formării profesionale continue a angajaţilor din diverse domenii de activitate prin participarea la cursuri de calificare şi recalificare, validate prin certificate de calificare recunoscute la nivel naţional sau european, în funcţie de meserii, asigurând creşterea competitivităţii şi facilitarea integrării sociale în concordanţă cu aspiraţiile profesionale şi cu necesităţile pieţei muncii. Prin implementarea proiectului “Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe o piaţă a muncii în continuă schimbare” se urmăreşte orientarea şi consilierea în carieră a unui grup ţintă de 150 de angajaţi (din care minim 60 de femei), selectaţi din sectorul medico-sanitar la nivel de judeţ. Dintre aceştia, 100 de persoane – din care minim 40 de femei vor participa la cursuri de calificare sau recalificare organizate de furnizori parteneri autorizaţi de către CNFPA. În cadrul acestui proiect vor fi sprijiniţi mai ales angajaţii necalificaţi, cu un nivel scăzut de calificare sau cu calificări redundante pe piaţa muncii, o măsură pentru stimularea implicării şi menţinerii acestora la cursurile de formare profesională fiind acordarea de subvenţii în momentul absolvirii cursurilor şi obţinerii certificatelor de calificare.

Final de curs pentru prima grupă

Un număr de 21 de membri ai Sindicatului “Sănătatea” Gorj, angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, se află pe ultima sută de metri în parcurgerea cursului de operator-calculator introducere şi validare date. “Primii 21 de cursanţi vor absolvi cursul de operator-calculator introducere şi validare date pe data de 29 februarie. În cursul lunii martie, la o dată stabilită de comisia de autorizare, se va susţine examenul de promovare, conform proiectului. Salariaţii sistemului sanitar care vor absolvi cursul şi vor obţine diplomele vor primi o subvenţie de 700 de lei”, a menţionat Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului “Sănătatea” Gorj.

Se pregătesc cursurile pentru o nouă serie

Potrivit lui Ion Măruţă, la mijlocul lunii martie vor începe alte cursuri pentru membrii Sindicatului “Sănătatea” Gorj. La aceste cursuri vor participa şi salariaţii altor spitale din judeţ. “Seria a doua va începe cursul de operator-calculator introducere şi validare date în jurul datei de 15 martie. Având în vedere faptul că aceste cursuri se vor desfăşura la sediul Centrului de Calcul din Târgu-Jiu, vor fi selectaţi angajaţi din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti şi Spitalul Orăşenesc “Sfântul Ştefan” Rovinari. De asemenea, în aceeaşi perioadă, sperăm să putem demara şi cursurile de cosmetică, coafură, manichiură, pedichiură; la acestea vor fi selectaţi angajaţi din toate spitalele din judeţ, având în vedere domeniul de activitate mai special al cursurilor”, explică Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului “Sănătatea” Gorj.

Cursuri adresate tuturor categoriilor de personal

Cursurile de formare profesională organizate în cadrul proiectului Sindicatului “Sănătatea” Gorj se adresează tuturor angajaţilor din sistem. În contextul crizei economico-sociale existente la nivel mondial, resimţite acut în plan naţional, participarea la programe de orientare şi consiliere în carieră şi la cursurile de calificare / recalificare oferă angajaţilor alternativa viabilă la riscul crescut de a fi şomeri. Implementarea proiectului “Creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe o piaţă a muncii în continuă schimbare” va promova activitatea de învăţare şi calificare a persoanelor din grupul ţintă, atât în direcţia calificării / recalificării, cât şi în direcţia oportunităţii reconversiei profesionale. Grupul ţintă al acestui proiect îl reprezintă persoanele angajate din sectorul medico-sanitar la nivelul judeţului Gorj.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here