Sindicaliști în greva foamei la sediul CEO

361

Marin Golea, Petre Bejinaru și Toma Tatomir, trei sindicaliști cunoscuți din zona Rovinari, sunt de ieri dimineață în greva foamei în fața sediului Complexului Energetic Oltenia, probabil chiar pe sub biroul managerului privat Laurențiu Ciurel, cel din cauza căruia, spun ei, au și declanșat această formă extremă de protest. Sătui să fie ignorați de directorul general și să nu le fie acordate sporurile care li s-ar cuveni oamenilor pe care îi reprezintă, liderii care au intrat în greva foamei spun că lista de revendicări pe care o au este lungă, protestul la care au recurs fiind ultima formă legală la care mai puteau apela, după ce le-au parcurs pe toate celelalte.
Administrația CEO este acuzată că nu respectă hotărâri judecătorești favorabile angajaților, că exercită presiuni pe salariați pentru a-i determina să devină membri ai altor sindicate desprinse din Federația Națională Mine Energie a lui Marin Condescu, dar și că schimbă locurile de muncă ale acestora fără a-i consulta sau ține cont de opiniile lor. Sindicaliștii greviști sunt supărați și că administrația tergiversează negocierea unui act adițional pentru 2014 la Contratul Colectiv de Muncă, dar și că nu asigură mijloace de transport moderne pentru deplasarea angajaților la și de la locul de muncă. De asemenea, neacordarea unor sporuri și drepturi salariale, cum ar fi cota de energie, de cărbune, sporul de tură, precum și întârzierea acordării primei de vacanță, sunt alte motive pentru care cei trei au intrat ieri în greva foamei.
Laurențiu Ciurel a avut o ieșire publică ieri la un post local de radio și a explicat motivele pentru care consideră că Golea, Bejinaru și Tatomir refuză să mai mănânce, culmea fiind că unul dintre cei trei, Bejinaru, este și consilier local al PSD la Bălești.
Managerul privat afirmă că Golea se teme de eventualele probleme pe care le-ar putea avea în urma controalelor făcute la Pandurii, în timp ce Bejinaru nu își mai poate duce turma de oi și capre să pască în incinta carierei Tismana.
Cel de-al treilea sindicalist ar fi supărat că fiul său nu mai este inspector social, ci simplu electrician, Ciurel spunând că el se consultă cu sindicatele, dar cu cele afiliate recent la Federația Univers și care îl au în frunte pe Ion Rușeț, nu cu cele ale lui Marin Condescu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here