Simularea Evaluării Naționale, la final

298

Elevii de clasa a VIII-a din Gorj au susținut, ieri,ultima probă scrisă din cadrul simulării Evaluării Naționale. În alte județe din țară, simularea va continua cu proba la limba și literatura maternă, pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale. Rezultatele urmează să fie afișate pe 4 martie.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Gorj, 3413 elevi de clasa a VIII-a au susținut, ieri, proba la Matematică în cadrul simulării Evaluării Naționale, înregistrându-se un număr de 98 de absenți. Săptămâna viitoare, pe 4 martie, când vor fi comunicate rezultatele simulării, elevii vor afla și cât de bine pregătiți sunt pentru un examen național în acest moment. Anul trecut, procentul de promovabilitate înregistrat la simularea Evaluării Naţionale a fost de 48,09. La Limba şi literatura română procentul de promovabilitate a fost de 68,89, iar la Matematică de 34,17.
La nivelul național, 50,68% dintre elevii care au participat la simulări) au obţinut medii peste 5, cele mai ridicate procente de promovare înregistrându-se în judeţul Bacău, municipiul Bucureşti, judeţul Giurgiu şi judeţul Bihor.
Cele mai puţin competitive rezultate (rate de promovare sub 40%) s-au consemnat în judeţele Caraş-Severin, Vaslui şi Tulcea. Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului.
În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here