Simulare de inundaţii la Godineşti

345

simulari inundatii (2)Avertizare hidrologică de cod portocaliu pe râul Tismana, urmată, la o zi, de avertizare cu cod roşu. Este vorba despre un exerciţiu de simulare a unei situaţii extreme în care o parte a judeţului nostru este acoperită de apele unui râu ieşit din matcă.

Pompierii împreună cu forţe din alte structuri MAI au simulat această situaţie şi au acţionat în consecinţă, ieri.

Exerciţiul de simulare a început, de fapt, de luni, când a fost simulată avertizarea hidrologică. „După avetizarea cu cod portocaliu, de luni, a fost anunţat prefectul care a stabilit întrunirea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, care a avut loc astăzi (n.r. ieri).

În cadrul acestuia s-au discutat acţiunile care vor avea loc, cu atât mai mult cu cât astăzi (n.r. ieri) avertizarea hidrologică este cu cod roşu”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj. Aşa se face că, după încheierea şedinţei comitetului, mai multe forţe s-au reunit la Godineşti, acolo unde a fost susţinut exerciţiul. Potrivit lui Avramescu au participat membrii Grupului de suport tehnic la fenomene meteorologice periculoase, personalul cu atribuţii în coordonarea şi conducerea acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă din cadrul ISU Gorj, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Godineşti, poliţişti, jandarmi, reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică şi Crucii Roşii.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here