Simulare de incendiu la Termocentrala Turceni

762

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Gorj a organizat, marți, un exercițiu de simulare a unui incendiu la Termocentrala Turceni.

„Scenariul a presupus producerea unei explozii urmată de incendiu la un rezervor de 22 de tone de ulei. În urma situației de urgență produse, mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pentru gestionarea situației, din cadrul ISU Gorj, au fost direcționate trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autoplatformă pentru lucru la înălțimi, o ambulanță SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple”, anunță ISU Gorj.

Intervenția primară, până la sosirea echipajelor profesioniste, a fost asigurată de către Serviciul Privat pentru Situații de Urgență constituit la nivelul termocentralei, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă.

„Pe timpul exercițiului au fost verificate toate etapele intervenției, punându-se un accent deosebit pe pregătirea angajaților în astfel de situații și pe modul de cooperare între echipajele noastre de intervenție și echipajele Serviciului Privat pentru Situații de Urgență. Pregătirea echipajelor de intervenție este o preocupare permanentă pentru noi și, cu siguranță, acest exercițiul reprezintă un mare plus atât pentru reprezentații operatorului economic, cât și pentru noi!”, a transmis ISU Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here