Simpozion Naţional Studenţesc, pe teme biblice la Tismana

174

În perioada 17 – 19 mai, Mănăstirea Tismana a găzduit lucrările Simpozionului Naţional Studenţesc cu tema „Tainele Botezului şi Cununiei în Sfânta Scriptură”. Cu acest prilej a fost lansat şi volumul de studii „Fundamentele biblice al Crezului Niceo-Constantinopolitan.

Repere istorico-dogmatice”, publicat la Editura „Mitropolia Olteniei”. Simpozionul Naţional Studenţesc de la Tismana, desfăşurat săptămâna trecuta la Tismana a ajuns anul acesta la a patra ediţie. Activitatea a fost organizată cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, de către Facultatea de Teologie din Craiova, prin secţia disciplinelor biblice, în parteneriat cu Arhiepiscopia Craiovei şi Mănăstirea Tismana. Pe parcursul celor trei zile de lucru, între 17 – 19 mai, 23 de studenţi de la mai multe facultăți de teologie din țară au susţinut în plen referatele pregătite şi au purtat discuţii pe marginea subiectului stabilit.

Un nou volum de studii publicat

Tot în cadrul manifestării a fost lansat şi volumul de studii „Fundamentele biblice al Crezului Niceo-Constantinopolitan. Repere istorico-dogmatice”, publicat de curând la Editura „Mitropolia Olteniei”. Lucrarea încorporează referatele susţinute de studenţi în perioada anului trecut, în cadrul celei de a treia ediţii a Simpozionului Naţional Studenţesc de le Tismana. Calitatea ştiinţifică deosebită a seminarului de anul trecut, în afara faptului că a atras un număr impresionant de studenţi teologi din întreaga ţară, s-a confirmat prin volumul editat, volum de o calitate grafică, desăvârşire şi ţinută artistică cu totul remarcabile. Volumul este o manifestare concretă a nobleţii spirituale, a delicateţei artistice, a gingăşiei spirituale ale autorilor, fapt care dovedeşte odată în plus calitatea de netăgăduit a activităţii studenţilor. La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţii Editurii „Mitropolia Olteniei”, în frunte cu directorul Adrian Boldişor.

Premii pentru studenţi

Lucrările au luat sfârşit joi, 19 mai, printr-o festivitate de premiere. În deschiderea ceremoniei, lectorul universitar doctor Iulian Mihai Constantinescu a transmis celor prezenţi mesajul de binecuvântare al IPS Părinte Irineu şi a evidenţiat evoluţia pozitivă a simpozionului în decursul celor patru ani: „Întâlnirile noastre de aici, din Lavra Sfântului Nicodim de la Tismana, au devenit deja tradiţie pentru facultatea noastră de teologie. Ne aflăm la cea de a patra ediţie a simpozionului şi, cu binecuvântarea IPS Părinte Irineu, am reuşit să punctăm, prin lucrările susţinute, principalele aspecte ale Tainei Sfântului Botez şi Sfintei Cununii, încadrându-ne astfel în rânduiala stabilită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru anul în curs. Ne bucură nespus să vedem cum, de la un an la altul, calitatea referatelor prezentate aici creşte vizibil prin implicarea dumneavoastră”.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here