Simpozion național, organizat de CNTV

1181

Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Primăria Municipiului Târgu-Jiu și SC ARTEGO SA, anunţă desfăşurarea ediţiei a IV-a a Simpozionului Național „Aforismele lui Brâncuși – izvor al exprimării artistice”. Acesta își propune stimularea preocupărilor culturale, literare și artistice ale tinerilor, promovarea creaţiilor marelui sculptor Constantin Brâncuși, precum și a aforismelor acestuia.
„Simpozionul reprezintă un prilej de a ne aminti că Brâncuși e încă viu în conștiinţa gorjenilor prin cuvintele sale geniale, prin aforismele care l-au situat dincolo de sculptură, în galeria celor mai însemnaţi cugetători ai lumii”, anunță organizatorii.
Concursul se adresează elevilor din învățământul gimnazial (clasele a VII-a/a VIII-a) și liceal, care au aptitudini artistice, literare şi preocupări culturale. Simpozionul are şi o secţiune pentru profesori, începând din acest an.
Concursul se va desfăşura pe trei secţiuni: secțiunea creație literară: gimnaziu/liceu (eseu); secțiunea creație plastică: gimnaziu/liceu (compoziţii plastice, afişe, postere) și secțiunea pentru cadre didactice: eseu liber – Cunoaştere şi autocunoaştere în aforismele lui Brâncuşi.
Elevii vor putea participa la concurs cu o singură lucrare pe secţiune, iar un cadru didactic poate participa cu maximum trei elevi. Termenul limită pentru trimiterea lucrărilor este 6 martie. Juriul va fi format din cadre didactice de specialitate din învăţământul preuniversitar. Se vor acorda trei premii (I, II şi III) şi o menţiune (diplome + bani), pentru fiecare categorie de vârstă, respectiv 13-14 ani, (clasele a VII-a/a VIII-a), 15-16 ani, (clasele a IX-a/a X/a) si 17-18 ani (clasele a XIa/a XII/a), pentru fiecare secţiune. Diplome de participare se vor acorda pentru toţi elevii şi cadrele didactice îndrumătoare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here