Simpozion interjudeţean la Şcoala „Alexandru Ştefulescu”

338

Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu va găzdui în data de 22 martie 2014 cea de-a doua ediţie a Simpozionului Interdisciplinar Interjudeţean „Educaţia ecologică – Educaţie pentru viaţă”. Scopul acestui simpozion este acela de a stimula interesul faţă de problemele legate de mediul înconjutător şi implicarea elevilor, profesorilor, comunităţii locale în acţiuni de protejare a mediului înconjurător, având ca scop final formarea de atitudini şi deprinderi ecologice. Simpozionul se adresează elevilor şi cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar  din judeţul Gorj şi şcolile partenere.

Simpozionul Interjudeţean interdisciplinar „Educaţia ecologică – Educaţie pentru viaţă” este conceput pentru a conştientiza cât mai multe persoane implicate de importanţa înţelegerii şi protejării mediului înconjurător. „În condiţiile epocii contemporane, resursele Terrei trebuie utilizate în aşa fel încât să asigure şi viaţa generaţiilor viitoare. Acest lucru este posibil doar dacă vom avea grijă de sănătatea planetei. Prin urmare, se impune păstrarea calităţii mediului înconjurător şi utilizarea raţională a resurselor naturale şi mai ales a apei. Considerăm că aceasta este o problemă de educaţie şi cultură. Este necesar ca fiecare localitate să se implice în rezolvarea problemelor specifice de mediu pentru asigurarea dezvoltării durabile, dar şi pentru păstrarea sănătăţii noastre, a tuturor cetăţenilor”, spun coordonatorii acestui proiect.
Simpozionul va avea trei secţiuni: secţiunea I – articole de specialitate elaborate de  profesori sau profesori şi elevi pe tema „Accesul la rezervele de apă potabilă”; secţiunea II – împărtăşirea exemplelor de bună practică dobândite în cadrul proiectelor şi activităţilor desfăşurate; secţiunea III – colaje (postere ale elevilor). Data limită de trimitere a fişelor de înscriere şi a lucrărilor este 15 martie.
Simpozionul se va desfăşura în data de 22 martie 2014, la Şcoala Gimnazială „Alexandru  Ştefulescu” din Târgu-Jiu. Toţi elevii şi profesorii participanţi vor primi diplome de participare.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here