Simple note

2900

Motto: “Diferenţa dintre dictatură şi democraţie constă în faptul că în democraţie oamenii îşi exprimă deschis credinţele, ideile, pe când într-un regim de dictatură cenzura astupă gura preseei. Să sperăm că parlamentul va revizui articolul din noul cod penal care împiedică exprimarea deschisă a credinţelor.”

Redau mai jos câteva aspecte cotidiene:
-Ziaristul Pieleanu spunea la un post de televiziune: “Cei mai iubiţi oameni din România sunt patriarhul Daniel si ex-regele Mihai”. Astfel de judecăţi nu sunt singulare, dar exprimă o credinţă.
-Cu ocazia distribuirii alimentelor de la U.E. se emite o falsă şi tendenţioasă acuzaţie adusă celor nevoiaşi, titrând cu majuscule: “Cu taxiul după ajutoare”.
Domnilor, aici nu se pune problema de folosire a maşinii când cel în drept apelează la ea deoarece greutatea ajutoarelor este în jur de 40 kg, ori nici un om valid nu poate transporta pe o distanţă această greutate cu braţele.
Deci nu mai faceţi false acuzaţii!
-În ultimul timp s-a pornit o vânătoare a foştilor toţionari comunişti din anii 50. Este o măsură dreaptă, dar tardivă şi după mine este şi o “perdea de fum” care să aducă laude justiţiei şi să ancheteze în continuare oameni nevinovaţi pe criterii neverosimile.
Această ofensivă a unor procurori de la DNA şi aprobarea tacită a ei de către consiliul suprem al magistraturii mă duce cu gândul la următoarea scenă: de la aceste crime din anii 50’ au trecut peste 60 de ani şi mă întreb dacă peste alţi 60 de ani cum ar veni prin 2073 să verifice “tăvălugul” nefast al acţiunilor unor procurori din această epocă mai încâlcită chiar decât prima epocă post-belica.
Gheorghe Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here