Simple note…de martor

285

Am asistat la desfăşurarea lucrărilor Parlamentului, lucrări care au avut ca scop citirea motivelor pentru care se doreşte destituirea lui Băsescu, prezentare făcută de senatorul Toni Greblă în prezenţa preşedintelui.

Menţionez că motivele înşiruite pe 17 pagini pentru care se cere destituirea preşedintelui, deşi întemeiate nu mi s-au părut bine organizate şi în multe părţi neesenţiale. Astfel Băsescu spunea că: „nu poate fi acuzat de vorbe, ci numai faptele îl pot învinui”. Cu şiretenia-i obişnuită a promis să vină mâine în Parlament să răspundă la fiecare acuzaţie în parte.
Doamne, dar de câte fapte nu se face vinovat Băsescu? El se face vinovat de moartea a zeci de mii de oameni, bolnavi şi fără posibilitatea de a se însănătoşi, mai ales după desfiinţarea celor 67 de spitale, începând de la Sulina până în centrul Ardealului.
El se face vinovat de folosirea poziţiei sale, asigurându-i fiicei sale un loc de europarlamentar. El se face vinovat de modul în care a dialogat cu poporul în situaţii de criză. Băsescu acuză USL-ul că vrea să subordoneze justiţia. Nimic mai fals. USL-ul vrea să elibereze justiţia de subordinul preşedinţiei. Şi astăzi nu a încetat să mintă învinuindu-l pe Ponta de plagiat şi reiese clar că scopul lui Băsescu şi al PDL-ului este înlăturarea cu orice preţ a premierului Victor Ponta căruia i-ar dori cu tot dinadinsul soarta lui Salvador Allende, preşedintele chirian care a fost înlăturat de la putere de conjuraţia reacţionară. Cei care au scris motivele de înlăturare a lui Băsescu trebuiau să-şi arunce ochii puţin pe motivele acuzării pe care Dan Voinea, deşi false i le-au adus lui Ceauşescu, dar se potriveau de minune în cazul de faţă.
PDL-ul va încerca şi astăzi prin manifestările conduse de Videanu şi MRU, care: „Îşi vor ţara înapoi”. Care ţară? România aparţine cumva
PDL-ului? Închei cu o încurajare adresată lui Ponta care nu trebuie să uite că este sprijinit de cel mai numeros popor: „Poporul nevoiaşilor!”.
Gh.Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here