Simple note

388

Săptămâna trecută a fost bogată în evenimente:
–    Astfel, echipa feminină de gimnastică a devenit Campioana Europei, iar la individual, Larisa Iordache a câştigat a doua zi, 3 medalii: aur, argint şi bronz! Cinste lor! Am observat cu acest prilej că Anglia, Franţa, SUA se folosesc de antrenori români! Bravo nouă dacă putem să-i învăţăm şi pe alţii la gimnastică feminină!
–    Legat de situaţia de la Est de Republica Moldova, cred cu toată certitudinea că nu va fi un război!
–    Conform Acordului de la Helsinski, graniţele stabilite după Tratatul de Pace de la Paris sunt inviolabile!… Deci… “a mâncat lupul oaia!” (şi noi românii am fost, nu oi, ci nenorocoşi!).
–    Aş vrea să subliniez un adevăr istoric, Crimeea a fost pământ rusesc cedat de ucraineanul
Hrusciov Ucrainei, când era pe “cai mari!”
–    Înainte de 1940, aveam 6 vecini: URSS(Ucraina), Polonia, Ceho-Slovacia, Ungaria, Iugoslavia şi Bulgaria. Acum avem 4 vecini: Ucraina, Ungaria, fosta Iugoslavie şi Bulgaria! Ca să vezi ce înseamnă… istoria!
– Liderul unui partid extremist englez acuza România că e ţara mafiei şi a crimelor! Nu, zău! Nu Anglia e ţara cu cei mai prolifici scriitori de romane poliţiste? Nu ei l-au inventat pe Holmes? Nu un scoţian mincinos l-a inventat pe Dracula falsificând adevărul istoric?
–    Salutăm terminarea calvarului pentru domnul profesor de istorie, Nicolae Mischie, considerând şi acum, ca şi atunci, că a fost o victimă a “uliţarilor” conduşi de comunişti de rangul II, ajunşi după `89, mai liberali decât brătienii! Dar, ca profesor  de istorie, se va consola cu zicala lui Galileo “Şi totul se învârte” (nerămânând nimeni nepedepsit)!
Gh. Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here