Simona Mărgăian, trimisă în judecată pentru înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani în formă continuată

14706

Pe data de 27 aprilie, la trei ani și cinci luni de la depunerea plângerii penale a italianului Francesco Thiella, gorjeanca Simona Mărgăian a fost trimisă în judecată pentru înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, cu 50 de acte materiale, și spălare de bani în formă continuată, cu 3 acte materiale, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Averea Simonei Mărgăian, a soțului și a părinților săi rămâne sub sechestru pe timpul judecății cauzei, dosarul fiind înregistrat pe data de 28 aprilie 2021 la Tribunalul Gorj, blonda de la Scoarța, acuzată de escrocarea septuagenarul italian cu peste 780.000 de euro, având calitatea de inculpat. Soțul acesteia, Nino Mărgăian, și mama ei, Tiriplică Cornelia, au fost scoși de sub acuzarea de complicitate la înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave.

După ce a petrecut 24 de ore în arestul IPJ Gorj și a negat acuzațiile care i-au fost aduse de către italianul Francesco Thiella, Simona Mărgăian a fost trimisă, în cele din urmă, în judecată, pentru două capete de acuzare în timp ce averea ei, parțial trecută pe numele familiei sale, a fost pusă sub sechestru.
Deocamdată, judecătorii nu au stabilit un prim termen în acest proces penal, dar Francesco Thiella are încredere că justiția din România va face dreptate în cazul său, septuagenarul deschizându-i un dosar similar blondei de la Scoarța și în Italia.
În rechizitoriul care are 457 de pagini, procurorul de caz Andrei Cristian Onescu a trecut toate etapele acestei anchete penale laborioase, desfășurată pe teritoriul a două țări, România și Italia. De altfel, pe timpul anchetei penale s-a pus sechestru asigurator pe vila de piatră din Scoarța a Simonei Mărgăian, pe două parcele de teren din satul Lintea, pe un apartament din București și pe unul din Năvodari. De asemenea, pe un teren din Năvodari.
S-a pus sechestru și pe un apartament din Complexul Cosmopolis, din Ștefăneștii de Jos, Ilfov, pe o casă în construcție la Budieni, pe o altă construcție din Budieni ,dar și pe un teren, aflate pe numele mamei Simonei Mărgăian.
De asemenea, sechestru este și pe două autoturisme Mercedes, deținute de soțul Simonei Mărgăian, Ion ,,Nino” Mărgăian, pe motiv că este ,,dobânditor de rea credință”, se arată în rechizitoriu.
S-a pus sechestru și pe conturile Simonei Mărgăian deschise la cinci bănci și pe sumele aflate și viitoare intrate în cont.

Caz unic în România!
Pe parcursul urmăririi penale, Simona Mărgăian a fost pusă sub control judiciar, iar un telefon și o cartelă deținute de tatăl acesteia, Ion Tiriplică, au fost ridicate de procurori la o percheziție informatică. Cazul Francesco Thiella versus Simona Mărgăian este unul nemaiîntâlnit în România, urmare nu a modului de operare a inculpatei, ci a prejudiciului care i-a fost adus părții civile, italianului ajuns la sapă de lemn. Francesco Thiella a cunoscut-o pe Simona Mărgăian într-un club de noapte unde fetele dansau pentru clienți pe jumătate dezbrăcate, povestea italianul care a acuzat că gorjeanca l-a escrocat sentimental în perioada 2015-2017, făcându-l să își vândă apartamentul din Milano, să îi ofere bijuteriile soției defuncte, să ii cumpere o mașină și să îi plătească o excursie în Dubai și o afacere așa-zis ,,eșuată” în Emiratele Arabe. La revenirea în țară, Simona Mărgăian îi cerea bani italianului pentru lemne și pentru diverse boli inventate pentru părinții săi.
Simona Mărgăian nu și-a recunoscut niciodată faptele, nici în fața procurorului de caz și nici în fața opiniei publice. Ziarul Gorjeanul este cel care a scris pentru prima dată despre acest caz, pe care l-am urmărit, în episoade, pentru a ține la curent cititorii. Cazul de la Gorj a devenit rapid unul de notorietate națională și alte persoane, cetățeni străini, cerând ajutorul publicației pentru a face cazul lor public.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here