Simona Halep, eliminată în semifinale

839

Simona Halep, numărul trei mondial, a fost învinsă de spaniola Garbine Muguruza cu 7-6 (10-8), 7-5, joi, la Melbourne, în semifinalele turneului Australian Open. Muguruza (26 ani, 32 WTA) a obţinut victoria în două ore şi 5 minute, după un meci extrem de disputat, cu multe răsturnări de situaţie.
În primul set, în tie-break, Halep a ratat patru mingi de meci, şi, deşi a salvat alte două, Muguruza a reuşit să se impună cu 10-8. Actul secund a fost la fel de frustrant pentru jucătoarea noastră, care s-a desprins la 4-2 şi 5-3, dar nu a reuşit să fructifice acest avantaj. Iberica a întors soarta setului şi a câştigat cu 7-5, pentru a accede în a patra finală de Mare Şlem din carieră.
Halep a avut 2 aşi, iar Muguruza 10, românca a făcut o dublă greşeală, iar sportiva din Spania două. Ambele jucătoare au avut procentaje reduse la mingile concretizate de break, Halep 3/13 (23%), iar Muguruza 4/14 (29%). Spaniola a avut de două ori mai multe mingi direct câştigătoare, 39-20, dar şi multe erori neforţate, 44-23. Doar trei puncte a avut în plus Muguruza la total, 90-87.
Halep, a patra favorită la Melbourne, va primi un cec de 1.040.000 dolari australieni şi 780 de puncte WTA. Garbine Muguruza va juca în finală cu americanca Sofia Kenin (15 WTA), care a dispus în prima semifinală de liderul mondial, australianca Ashleigh Barty, cu 7-6 (8/6) 7-5.

,,O înfrângere care doare”
La finalul confruntării de la Melbourne, Simona Halep a recunoscut că adversara sa a fost mai determinată, dar şi că semifinala i-a lăsat un gust amar. Jucătoarea noastră s-a plâns şi de condiţiile meteorologice de la ora meciului.
,,Să pierd așa doare mai mult, cu siguranță. Mă doare această înfrângere, trebuie să recunosc. Cred că aș fi putut fi mai curajoasă la punctele importante, nu am făcut asta. Ea a jucat cu mai mult curaj în momentele importante. Trebuie să recunosc asta. A fost foarte cald. M-a omorât după primul set. Și pentru adversară a fost greu. Mi-ar fi plăcut să se joace cu acoperișul tras, dar regulile sunt reguli. Le accept. Nivelul meu de energie a fost puțin scăzut, am simțit asta în picioare. N-am fost sută la sută. Este un turneu bun, am ajuns în semifinală, deci nu fac o dramă, dar e dureros”, a precizat Simona. Halep va urca pe locul 2 WTA după acest turneu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here