Simfonia Primăverii – Picturile Mihaelei Cocheci au fost expuse la Târgu-Jiu

456

P5061158Pictoriţa Mihaela Cocheci a expus, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din municipiul Târgu-Jiu, 17 dintre cele mai de suflet lucrări ale sale, reunite sub o titulatură deosebită: „Simfonia Primăverii”. Înconjurată de prieteni, dar şi de importanţi oameni de cultură, artista s-a simţit copleşită de căldura sufletească a gorjenilor.

Mihaela Cocheci este artista care a creat Ondulismul, un curent nou, ce o reprezintă. Aceeaşi Miheala Cocheci este pictoriţa ale cărei lucrări au fost vernisate în orașe precum Marsilia, Cannes, Paris. Cea mai recentă expoziţie semnată Mihaela Cocheci a fost, însă, vernisată la Târgu-Jiu, în oraşul lui Brâncuşi, un loc în care astfel de evenimente se bucură de prezenţa unor persoane remarcabile. La fel s-a întâmplat şi în cazul vernisajului „Simfonia Primăverii”. Iubitori de artă, sau simpli cetăţeni, care au gustul frumosului, cu toţii au admirat creaţiile Mihaelei Cocheci, expuse vineri seara, în holul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu.

Vernisaj plin de culoare… şi emoţii copleşitoare

P5061160Printre cei prezenţi la vernisajul „Simfonia Primăverii” s-a aflat şi Ion Cepoi, directorul Centrului Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Ion Cepoi, care a precizat că Mihaela Cocheci este o surpriză plăcută, iar lucrările sale sunt interesante și pline de culoare.

Dacă lucrările sale erau pline de culoare, creatoarea lor s-a autodeclarat copleşită de emoţii; nu este vorba despre emoţiile tipice unui astfel de eveniment (artista fiind deja obişnuită cu asemenea evenimente), ci despre acele trăiri intense pe care le-a simţit când se afla printre gorjeni. Întrebată cum apreciază primirea sa aici, artista a răspuns sincer: „Extraordinar! Mă simt copleşită!”.

Căldura şi ospitalitatea ce-i caracterizează pe gorjeni au reuşit să o impresioneze şi pe Mihaela Cocheci şi, chiar dacă ea a avut vernisaje în multe oraşe din ţară şi din străinătate, mărturiseşte cu sinceritate că niciunde nu s-a simţit atât de bine ca la Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here