Silvicultorii fac miting în fața Palatului Parlamentului

1253
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva organizează, marţi, un miting în faţa Palatului Parlamentului, pentru a atrage atenţia autorităţilor cu privire la intensificarea cazurilor de violenţă comise asupra personalului silvic, informează Federaţia Silva.

Sindicaliştii din silvicultură amintesc de faptul că ,,în ultimele zile au avut loc trei evenimentele tragice, în urma cărora un silvicultor – pădurarul Gorcioia Răducu, din cadrul Ocolului Silvic Paşcani, Direcţia Silvică Iaşi, şi-a pierdut viaţa în timpul exercitării activităţii de pază a pădurii, fiind ucis cu bestialitate de un grup de infractori surprinşi la furat de lemn, alţi doi silvicultori – maistrul de vânătoare Bostan Mihai, din cadrul Ocolului Silvic Borca, Direcţia Silvică Neamţ, a fost bătut de un grup de infractori care i-au sustras şi arma de serviciu, ameninţându-l cu moartea, iar pădurarul Fratean Raul, din cadrul Ocolului Silvic Turda, Direcţia Silvică Cluj, a fost agresat şi ameninţat cu cuţitul de trei infractori sancţionaţi în repetate rânduri pentru tăiere şi sustragere ilegală de arbori”. Silvicultorii solicită Parlamentului şi Guvernului României să elaboreze legi pentru întărirea autorităţii personalului silvic, ,,având în vedere creşterea presiunii asupra pădurii şi intensificarea cazurilor de agresiune de o violenţă fără precedent asupra personalului silvic”, potrivit comunicatului Federaţiei Silva.
Federaţia Silva solicită Camerei Deputaţilor modificarea în regim de urgenţă a Statutului Personalului Silvic şi a cadrului legislativ existent pentru a asigura o protecţie reală a personalului silvic. Pe de altă parte, Federaţia Silva mai cere Camerei Deputaţilor respingerea Proiectului de lege PL-x nr. 9/2019 de modificare şi completare a Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, prin care se urmăreşte legiferarea împroprietăririi fără drept cu terenuri agricole sau forestiere a formelor asociative ale comunităţilor din fostele regiuni grănicereşti, respectiv împroprietărirea fără drept cu terenuri forestiere în suprafaţă de până la 30 de hectare din fondul forestier proprietate publică a statului, a unităţilor de cult care au deţinut în folosinţă sau administrare şi nu în proprietate astfel de suprafeţe, se precizează în comunicatul silvicultorilor.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.