Silvestru Tivig, urmărit penal la cererea senatorului Dian Popescu

320

Dian Popescu, senator USL, se contrează cu denunţătorul său din dosarul de dare de mită, pentru care şeful PNL Gorj a fost trimis în judecată. Acesta i-a făcut o plângere penală lui Silvestru Tivig, persoana din Peştişani a cărei declaraţie a cântărit greu în dosarul aflat acum pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Supărat că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au dispus neînceperea urmăririi penale în dosarul său cu Tivig, Dian Popescu a atacat rezoluţia la instanţă şi avut câştig de cauză. Săptămâna trecută, instanţa Judecătoriei Târgu-Jiu a dispus reluarea cercetărilor în dosarul penal întocmit la cererea senatorului şi începerea urmăririi penale pentru Silvestru Tivig.

Dian Popescu, senator PNL, a fost trimis în judecată după alegerile locale, pentru dare de mită în dosarul pentru care a stat nouă luni după gratii primarul suspendat din Peştişani, Florin Pavel. Liberalul-şef a ajuns în această situaţie, urmare a denunţului făcut de Silvestru Tivig, actualul preşedinte al Asociaţiei Proprietarilor de Păduri Valea Bistriţei din Peştişani. Mai exact, Tivig a spus în faţa procurorului de caz, Emil Moţa, că ar fi ştiut de la Florin Pavel că în campania din 2008 de la alegerile locale, Dian Popescu i-a dat edilului, pe atunci candidat la al doilea mandat de primar al localităţii, o sponsorizare de 7000 de lei. Urmare a acestei declaraţii, susţinute şi de fostul şef al PDL Peştişani, Nicu Nicolcioiu, care auzise şi el afirmaţiile lui Pavel referitoare la Dian, şeful PNL Gorj a fost reţinut şi s-a trezit cu cătuşele la mâini. Urmare a aceleiaşi declaraţii, Dian Popescu a fost acuzat de dare de mită şi trimis în judecată pentru comiterea acestei infracţiuni de corupţie.

Dian vrea să-şi “desfiinţeze” denunţătorul
Pentru denunţul său în faţa organelor de anchetă, Silvestru Tivig nu a fost iertat de către Dian Popescu, politicianul făcându-i acestuia o plângere penală pentru denunţ calomnios. Plângerea în cauză, adresată în 2012 Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, duce la desfăşurarea unor cercetări şi la întocmirea unui dosar penal pe numele lui Tivig. În 9 ianuarie 2013, procurorii Parchetului Local Târgu-Jiu dau NUP în dosar, arătând că Tivig nu s-ar face nevinovat de acuzele care i-au fost aduse în plângere de către actualul senator.
Dian nu se mulţumeşte cu rezoluţia dată de Parchetul Local şi atacă ordonanţa procurorului de netrimitere în judecată la Judecătoria Târgu-Jiu. În numai două termene, instanţa îi dă senatorului o sentinţă favorabilă admiţându-i plângerea “formulată de petiţionarul Popescu Dumitru Dian împotriva rezoluţiei Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu nr.5322/P/2012 din 09.01.2013, în contradictoriu cu intimatul Tivig Silvestru. Desfiinţează rezoluţia şi trimite cauza Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, în vederea începerii urmăririi penale. Definitivă”. Sentinţa a fost pronunţată în 14 mai.

Urmăritul penal nu se teme de reluarea cercetărilor
Silvestru Tivig susţine că sentinţa dată de judecător nu i-a provocat temeri, dimpotrivă. Acesta se consideră nevinovat şi îşi susţine cu martori şi urmează şi cu documente, declaraţia dată, atât în faţa lui Emil Moţa cât şi a procurorilor Parchetului Local, legată de sponsorizarea de 7000 de lei de la Dian pentru Pavel. “Şi martorul meu în dosar a spus acelaşi lucru, în concluzie nu mă tem de reluarea cercetărilor. De data asta voi proba şi cu documente cele spuse de mine în denunţ. Oricum nu îmi voi retrage declaraţiile de la dosar, deşi ştiu că asta s-ar vrea”, a declarat Tivig, conştient că se luptă la instanţă cu senatorul PNL.
În ce priveşte dosarul “Pavel” de la ÎCCJ, în care Dian Popescu are calitate de inculpat, la ultimul termen din 17 mai, instanţa a decis amânarea cauzei până la data de 14 iunie.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here