Și pensionarii militari din Gorj, marginalizați de autorități, strâng rândurile

977

Liga pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari își mărește efectivul cu încă o filială realizată și în județul Gorj. Politicienii perindați temporar în ultimii treizeci de ani la conducerea țării nu au manifestat vreo urmă de empatie față de problemele extrem de grave cu care se confruntă Armata română, în general, și în mod deosebit pensionarii militari.

După zece ani de discuții, de propuneri legislative, de intervenții la instituțiile abilitate, după proteste de stradă şi pichetări, lucrurile au rămas în același stadiu.
Având în vedere contextul politic contemporan, este de neînțeles faptul că, în ciuda tuturor demersurilor făcute de rezerviștii militari, reprezentanții politici, prin neimplicare, nu au făcut decât să contribuie la adâncirea acestor probleme. Astfel s-a ajuns la situația cu care ne confruntăm astăzi, când pensiile militare nu au mai fost mărite din anul 2011, ele fiind indexate, la începutul fiecărui an, doar cu derizoriul indice al inflației. În comparație cu cele civile, care au crescut în ultimii ani cu procente semnificative, inclusiv anul acesta, pensiile militare au fost ,,înghețate” prin ordonanțele 57/2015 și 59/2017, care au golit de conținut legea 223/2015, determinând discrepanțe uriașe între recenții și mai vechii pensionari.
Acțiunea LADPM este un strigăt de protest adresat întregii clase politice care, continuă să nesocotească militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din ANPR, mai ales în privința restituirii drepturilor rezultate din legea pensionarilor militari.
Astfel, miercuri 16 septembrie 2020, la Clubul Pensionarilor Militari din Municipiul Târgu-Jiu, a avut loc ședința de constituire a Filialei Gorj a Ligii pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari. La ședință au fost prezenți 20 de membri înscriși în filială, iar din partea conducerii centrale, domnul Gl. bg. (rtr.) Nicolae GROPAN – președintele Ligii și col. (r.) Popa Iulius – vicepreședinte.
Domnul general Gropan a făcut o scurtă prezentare a Ligii, dar și a demersurilor făcute pentru câștigarea drepturilor pierdute de pensionari în comparație cu cei civili, iar domnul colonel (r.) Popa Iulius a prezentat scopul și obiectivele Ligii.
„Ne adresăm dumneavoastră care ați depus jurământ sub faldurile drapelului de luptă și v-ați făcut conștiincios datoria, cu toate restricțiile și servituțile ei, indiferent de vreme, anotimp, de circumstanțe, în unități și tabere de instrucție, pe aerodroame, în poligoane și aplicații, în școli, laboratoare și ateliere, pe șantiere, în mine și agricultură. Cei care ați lăsat în urmă zeci de generații de tineri instruiți și capabili să realizeze pe teritoriul patriei prin forța minții și a brațelor, obiective de care sunteți mândri. Evenimentele din decembrie 1989, începute la Timișoara, care au schimbat cursul istoriei României au încorporat și sacrificiile voastre. Nu trebuie să uitați, că atunci masele revoltate au rostit un adevăr uitat mai târziu, din varii motive, ce glăsuia că „Armata e cu noi!” Acum politicienii au uitat de armată și mai cu seamă de pensionarii militari de-acum, apărătorii revoluției de atunci și nu e drept. Nu cerem societății în care trăim decât respect și prețuire așa cum sunt tratați camarazii noștri din celelalte state ale Alianței Nord Atlantice. Suntem sătui de gâlceava parlamentară, de atitudinea celor puși numai pe căpătuială și haos. Țara trebuie condusă și munca să fie principalul criteriu, pentru binele națiunii. Înțelegem greutățile prin care trece țara și de aceea rugăm societatea civilă, instituțiile ei, să facă apel la noi pentru a înlătura corupția și necinstea, hoția și nerespectarea legilor și a Constituției, pentru viitorul României și a locuitorilor ei!” a spus domnul general înainte de a prezenta Hotărârea nr. 42 din 09.09.2020 a Biroului Permanent al Ligii, privind aprobarea constituirii Filialei Județene Gorj.
Verificând tabelul de înscriere în filială, care cuprinde 25 de membri, s-a trecut la alegerea Biroului de conducere al filialei. În urma propunerilor făcute componența Biroului este următoarea: Homescu Mihai Ion – președinte, Gădău Cristian – vicepreședinte, Omeanu Gabriel – secretar, Mainerici Constantin – contabil-casier și Bușe Gheorghe – cenzor. Sediul social al filialei este același cu al celor de la Cultul Eroilor, adică: Municipiul Tg.-Jiu, str. Constantin Stanciovici Brănișteanu, nr. 3, etaj, județul Gorj.
În încheiere, domnul general a urat succes noii conduceri a filialei gorjene și i-a asigurat pe membrii săi că se va lupta întotdeauna pentru drepturile lor, apoi a urmat o fotografie de grup.
Gigi BUȘE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here